Divendres, 17 de setembre de 2021 - Edició 1149
La República

Acciona ven els seus drets de cobrament del litigi amb la Generalitat per ATLL

ACN Barcelona.-Acciona ha venut els drets de cobrament del plet amb la Generalitat després de la liquidació del contracte adjudicat a Aigües Ter Llobregat, un cas que actualment es troba […]

Avatar
Agències 21/06/2019

ACN Barcelona.-Acciona ha venut els drets de cobrament del plet amb la Generalitat després de la liquidació del contracte adjudicat a Aigües Ter Llobregat, un cas que actualment es troba judicialitzat ja que l’empresa reclama uns 1.000 milions d’indemnització mentre que la Generalitat ofereix 53,8 MEUR. Segons ha comunicat la multinacional espanyola a la Comissió Nacional el Mercat de Valors (CNMV), l’operació s’ha tancat per un preu “ferm i incondicionat” de 170 milions d’euros més una altra quantitat que percebria el comprador en funció de l’import al qual tindria dret Acciona a ser indemnitzat segons el què determinés la Generalitat o els tribunals. L’acord no inclou la compensació ja reconeguda de la Generalitat a favor d’ATLL concessionària, de la qual Acciona té un 76,05%, de 53,8 milions d’euros.

El passat mes de febrer, Acciona va fer entrega de les instal·lacions després que el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) rebutgés la cautelars sol·licitades per Acciona per deixar el procés de lliurament en suspensió mentre no es resolia el litigi sobre la liquidació de l’empresa. En la interlocutòria, el jutge va considerar que en cas d’haver-hi algun perjudici econòmic es podria esmenar a posteriori.Per Acciona, la Generalitat hauria de pagar 305 milions d’euros per les quantitats no amortitzades del cànon satisfet i el volum de les inversions no amortitzades. A més, reclama 769 milions d’euros per “danys i perjudicis”. Tot plegat, situaria la xifra total que exigeixen els accionistes d’ATLL en més de 1.000 milions d’euros.