Divendres, 18 de juny de 2021 - Edició 1058
La República

ACCIÓ destina 10 MEUR a 14 projectes d’R+D en els àmbits del disseny i de les indústries culturals

ACN Barcelona.-L’agència per la competitivitat de l’empresa ACCIÓ destinarà 10 MEUR per impulsar 14 projectes d’R+D en els àmbits del disseny i de les indústries culturals. Aquests projectes compten amb […]

Avatar
Agències 24/02/2020

ACN Barcelona.-L’agència per la competitivitat de l’empresa ACCIÓ destinarà 10 MEUR per impulsar 14 projectes d’R+D en els àmbits del disseny i de les indústries culturals. Aquests projectes compten amb la participació d’una setantena d’entitats, 51 de les quals són empreses, i es duran a terme en el marc de dues noves comunitats RIS3CAT acabades d’acreditar. La primera està dedicada a l’especialització intel·ligent a les indústries de la moda i l’hàbitat a Catalunya (Oneida), coordinat pel Clúster Català de la Moda. La segona és la Comunitat TIS3CAT de les indústries creatives i del disseny (Media), coordinada per Eurecat.

Una RIS3CAT és una associació sectorial público-pr8ivada impulsada per ACCIÓ i formada per diferents entitats com empreses, centres tecnològics, universitats i altres agents, amb l’objectiu de desenvolupar durant tres anys projectes tecnològics transformadors amb alt impacte per a l’economia catalana. Aquesta és la tercera convocatòria del programa, amb la que s’arriba a les 13 comunitats. La comunitat sobre la moda i l’hàbitat impulsarà sis projectes en què participaran 33 empreses i entitats, entre les quals hi ha Punto Blanco, Escorpion, Munich, Unitext, l’A3 Leather Innovation Center de la Universitat de Lleida, Gescode, Lamigraf, Martiderm, i2CAT, Leitat, el Centre Nacional de la Microelectrònica, el Centre de Difusió Tecnològica de la Fusta i el Moble de Catalunya i la Fundació Privada per a la Innovació Tèxtil d’Igualada. El projectes que desenvoluparan se centraran en nous productes tèxtils intel·ligents, processos de tintura sostenibles, la integració de l’economia circular al sector de la pell o la digitalització de processos. En el segon cas, es desenvoluparan vuit projectes amb la participació de 34 empreses i entitats del sector de les indústries culturals i creatives per impulsar la transformació del sector i posicionar Catalunya com a referent a escala internacional. Entre els participants hi ha Eurecat,i2CAT, la Universitat Pompeu Fabra, Connociam, Creactivitat, BMAT, la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals, la Universitat de Barcelona, l’Enciclopèdia Catalana, el diari ‘Ara’, la Fundació Antoni Tàpies, la Fundació Joan Miró, el Centre de Visió per Computador, Lavinia i Penguin Random House. Totes elles se centraran en temes com la intel·ligència artificial i l’automatització, la realitat virtual i l’augmentada, l’anàlisi de dades, la ciberseguretat i la criptografia o el desenvolupament de nous formats audiovisuals.