Dimarts, 28 de setembre de 2021 - Edició 1160
La República

Acció Climàtica presentarà al·legacions al projecte de la MAT de Valmuel-Begues

ACN Barcelona.-El Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural ha anunciat que presentarà un conjunt d’al·legacions davant el Ministeri d’Indústria, Energia i Turisme al projecte de línia elèctrica aèria de […]

Avatar
Agències 14/09/2021

ACN Barcelona.-El Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural ha anunciat que presentarà un conjunt d’al·legacions davant el Ministeri d’Indústria, Energia i Turisme al projecte de línia elèctrica aèria de molt alta tensió (MAT) Valmuel-Begues. Pel que fa a l’afectació al medi natural, el departament considera “insuficient i amb poca concreció” l’estudi d’impacte ambiental del nou projecte. Sosté que el traçat de la nova línia coincideix amb llacunes de gran interès biològic i amb espais d’alt valor natural inclosos en la Xarxa Natura 2000. Així, denuncia que la línia travessaria aquests llocs d’interès, i provocaria afectacions negatives sobre hàbitats protegits i espècies de fauna.

(Aquesta nota substitueix la publicada a les 17.30 h, atès que la font original ha rectificat la informació i n’ha suprimit la part referent a les al·legacions energètiques. La nota original ja ha estat degudament modificada)En relació a les afectacions al medi agrari, el projecte afecta terrenys d’alt valor agroecològic i interfereix directament en els treballs agrícoles, l’activitat ramadera o les zones de rec. A banda, el projecte no preveu en el seu plantejament inicial mesures compensatòries per l’ocupació que es faria del sol agrari.La MAT Valmuel-Begues és un projecte de titularitat privada i d’ús exclusiu del seu promotor amb una longitud de 180 quilòmetres que travessa vuit comarques de les Terres de l’Ebre, el Camp de Tarragona i el Penedès.