Diumenge, 2 d'octubre de 2022 - Edició 1529
La República

Acció Climàtica inspeccionarà més de 700 establiments per comprovar que compleixen la normativa ambiental

ACN Barcelona – El Departament d’Acció Climàtica durà a terme aquest any 2022 més de 700 inspeccions a diferents establiments, com granges o refineries, arreu del territori per comprovar que […]

Agències 07/03/2022

ACN Barcelona – El Departament d’Acció Climàtica durà a terme aquest any 2022 més de 700 inspeccions a diferents establiments, com granges o refineries, arreu del territori per comprovar que compleixen la normativa mediambiental. També es duran a terme inspeccions no programades per verificar el cessament d’activitats, investigar denúncies, accidents i incidents o per comprovar la correcció dels incompliments declarats en inspeccions programades anteriors.

Els establiments que inspeccionarà Acció Climàtica són 714: 257 activitats industrials/energètiques com refineries de petroli, indústria química de base o foneries; 87 activitats de gestió de residus; 27 dipòsits controlats de residus, i 343 grans explotacions ramaderes.

Cadascuna d’aquestes entitats té, per llei, una autorització vigent que li indica quina quantitat d’emissions de gasos li estan permeses a l’any. Aquestes inspeccions de la conselleria contrastaran si els números reals lliguen amb els números permesos.

D’altra banda, es duran a terme inspeccions no programades per verificar el cessament d’activitats, investigar denúncies, accidents i incidents o per comprovar la correcció dels incompliments declarats en inspeccions “programades” anteriors.

A Catalunya hi ha actualment 1.595 establiments que s’han de sotmetre a aquesta regulació per llei. Una mica menys de la meitat, 714, seran inspeccionats aquest any.