Edició 1774

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 04 de juny del 2023
Edició 1774

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 04 de juny del 2023

Acció Climàtica i els regants del canal d’Urgell exigeixen la modernització del rec al Ministeri d’Agricultura

|

- Publicitat -

ACN Barcelona – El Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural i la comunitat de regants del canal d’Urgell faran front comú per exigir la modernització del rec al Ministeri d’Agricultura, segons ha explicat l’executiu català. En una reunió celebrada aquest dilluns a Barcelona, regants i Departament han compartit la gravetat “extrema” de la situació. Alhora han acordat treballar de la mà per aconseguir una inversió “imprescindible” per garantir el futur del sector i un ús “sostenible” de l’aigua davant el context actual d’emergència climàtica. Ambdues parts comparteixen “l’enuig i la preocupació” davant la situació “complicada” que provoca una sequera “severa” que afecta unes 50.000 hectàrees de reg al canal d’Urgell.

La consellera d’Acció Climàtica, Teresa Jordà, ha proposat per carta al ministre d’Agricultura, Luis Planas, signar un conveni per cofinançar la modernització del canal d’Urgell, on el Govern assumiria el 60% dels cost i el 40% restant l’Estat. Segons el Govern, el canal d’Urgell és la xarxa de reg de l’Estat més antiga sense modernitzar.

Publicitat

Durant la reunió els regants han compartit amb el Departament la planificació de cultius que han dut a terme pensant en la sequera a curt, mig i llarg termini. El pla té en compte un escenari en el qual no millorarien els cabals disponibles per al reg a través del canal que depèn de la Confederació Hidrogràfica de l’Ebre.

D’altra banda, durant la tarda, la consellera Jordà i el secretari general del Departament, David Mascort, s’han reunit amb a la Taula Agrària i han compartit el “compromís” del Govern d’ajudar el sector a fer front a les pèrdues derivades de la sequera.

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Subscriu-te al nostre butlletí

Editorial

Opinió