Dilluns, 27 de juny de 2022 - Edició 1432
La República

Acció Climàtica alerta de l’elevat risc d’incendi forestal entre aquest divendres i dilluns

ACN Barcelona – El Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural ha emès un informe de perill d’incendi entre aquest divendres i dilluns. Les zones de major risc són l’Anoia, […]

Agències 20/05/2022

ACN Barcelona – El Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural ha emès un informe de perill d’incendi entre aquest divendres i dilluns. Les zones de major risc són l’Anoia, el Bages, la Noguera i el Solsonès. La predicció meteorològica apunta que l’augment de la temperatura del cap de setmana anirà acompanyat per la persistència d’humitat relativa baixa i l’entrada de vents a la zona central de cara a dilluns. Les comarques on l’afectació de l’episodi de perill d’incendi és parcial són l’Alt Camp, l’Alt Penedès, l’Alt Urgell, el Baix Llobregat, la Conca de Barberà, el Garraf, les Garrigues, el Moianès, Osona, el Pallars Jussà, el Priorat, la Ribera d’Ebre, la Segarra, el Segrià, l’Urgell, el Vallès Occidental i el Vallès Oriental.

L’episodi de calor arriba després d’uns mesos de poques pluges, llevat de zones del sud del país on la situació és, ara per ara, bona. Això fa que la vegetació sigui altament vulnerable al foc i situa el país en un dels pitjors escenaris per a un estiu mediterrani, favorable al foc.

La conselleria ha recordat que el 90% dels incendis són provocat per l’acció humana i per això ha destacat la importància de les accions de conscienciació i les actuacions per retirar part de la vegetació generada els anys bons per treure possible combustible del bosc.

A més, ha apuntat que les prediccions estacionals per als propers mesos indiquen que la pluja estarà per sota de l’habitual per l’època. Si la predicció es confirma, la previsió és d’un estiu amb risc d’incendi superior a l’habitual.