Dissabte, 1 d'octubre de 2022 - Edició 1528
La República

Acció Climàtica abona 11,7 MEUR d’ajuts ramaders de la PAC de la campanya 2021 a 1.932 beneficiaris

ACN Lleida – El Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural fa efectiu aquest divendres el pagament del 90% dels imports dels ajuts associats ramaders al sector de vaques alletants […]

Agències 04/03/2022

ACN Lleida – El Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural fa efectiu aquest divendres el pagament del 90% dels imports dels ajuts associats ramaders al sector de vaques alletants i boví de llet, per un import total d’11.762.844 euros a 1.932 ramaders. La conselleria abonarà el 10% restant de l’ajut durant el mes d’abril, un cop el Fons Espanyol de Garantia Agrària (FEGA) estableixi l’import unitari definitiu. Amb aquest pagament, a Catalunya s’haurà abonat el 88% dels ajuts directes previstos de la Política Agrària Comuna (PAC) 2021. D’altra banda, està previst que els ajuts al sector de boví d’engreix es comencin a pagar en les pròximes setmanes.

Aquests ajuts, que formen part del primer pilar de la PAC, estan finançats al 100% pel Fons Europeu Agrícola de Garantia (FEAGA), i estan destinats a atendre sectors específics amb risc de disminució o abandonament de la producció.

Les resolucions d’atorgament de l’ajut es publicaran a l’e-tauler, i es podran consultar en l’aplicació DUN, a partir del 7 de març. El termini per presentar recurs d’alçada d’aquests ajuts, si escau, és d’un mes a partir de l’endemà de la publicació.