Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024
Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024

‘AccessibleEU’ es presenta a la Cimera Mundial del Transport Públic: “Cal treure barreres físiques i mentals”

|

- Publicitat -

ACN Barcelona – El nou Centre Europeu d’Accessibilitat -‘AccessibleEU’- s’ha presentat aquest dimarts a la Cimera Mundial del Transport Públic a Fira Gran Via. Es tracta d’un projecte europeu a quatre anys gestionat per un consorci d’entitats i experts liderat per la Fundació ONCE i que té per objectiu impulsar les polítiques sobre accessibilitat als 27 estats membres de la Unió Europea. “El més urgent és sensibilitzar i conscienciar. Cal treure barreres físiques i mentals”, ha apuntat Jesús Hernández, director d’AccessibleEU i membre de la Fundació ONCE. “Espanya és un país líder en matèria d’accessibilitat en comparació amb altres països, però cal un nou impuls”, ha reconegut Hernández, que ha destacat la importància de formar experts a nivell europeu.

“Un dels grans objectius és desenvolupar el coneixement perquè hi hagi professionals i experts sobre accessibilitat a tots els països membres”, ha assenyalat el director del Centre Europeu d’Accessibilitat, que igualment ha parlat d’altres objectius com la creació d’una gran videoteca de documentació sobre solucions d’accessibilitat arreu del vell continent. “Avui estem aquí celebrant un taller sobre transport i accessibilitat. És un dels millors marcs per poder connectar amb els diferents sectors implicats en el transport públic”, ha comentat Hernández Galán, que ha parlat d’un reguitzell de noves solucions tècniques i tecnològiques per garantir l’accessibilitat a trens, metros, tramvies i taxis.

Publicitat

“Nosaltres com a Fundació ONCE hem desenvolupat un robot assistencial per ajudar persones amb discapacitat a orientar-se i desplaçar-se en grans espais. Serà una revolució i en breu ho veurem a les nostres estacions i aeroports”, ha avançat el director del Centre Europeu d’Accessibilitat. La jornada ‘AccessibleEU’ ha comptat amb dues taules rodones: ‘Com implementar l’accessibilitat al transport públic?’, amb representants de TMB, l’Empresa Municipal de Transport de la Regió d’Hèlsinki, i d’Infraestructures de Transport d’Irlanda; i ‘Aprenent dels operadors i fabricants’, amb representants de Renfe, Alstom, Caetano Bus, Alsa i FGC.

Finalment, s’han celebrat dos panells tècnics on s’han compartit les mesures que cal adoptar per garantir la inclusió de les persones amb discapacitat i la gent gran en el transport públic, des del punt de vista tècnic i de gestió municipal, i amb exemples de ciutats de referència a l’àmbit del transport públic accessible.

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Opinió