Diumenge, 13 de juny de 2021 - Edició 1053
La República

ACAVE denunciarà per intrusisme professional les empreses que venien PCR negatius per poder viatjar

ACN Barcelona.-L’Associació Corporativa d’Agències de Viatges Especialitzades (ACAVe) denunciarà per intrusisme professional les empreses Viajes Venecia (Mataró) i Viajes Tánger (Santa Coloma de Gramenet) imputades per vendre, suposadament, PCR negatius […]

Avatar
Agències 26/02/2021

ACN Barcelona.-L’Associació Corporativa d’Agències de Viatges Especialitzades (ACAVe) denunciarà per intrusisme professional les empreses Viajes Venecia (Mataró) i Viajes Tánger (Santa Coloma de Gramenet) imputades per vendre, suposadament, PCR negatius falsos als clients. La patronal ha afirmat que aquestes companyies no consten en el llistat publicat per l’Agència Catalana de Consum (ACC) on apareixen totes les persones físiques o jurídiques que han presentat una declaració responsable segons disposen de garanties per a l’organització i venda de viatges. Per això, l’associació ha presentat una denúncia davant l’ACC, amb l’objectiu que es portin a terme les actuacions “necessàries” i, si s’escau, iniciar el corresponent expedient sancionador.

“La nostra patronal ha fet al llarg dels últims anys una intensa tasca de lluita contra l’intrusisme professional, una xacra que perjudica greument el sector i constitueix un enorme risc per als clients, que es veuen sovint enganyats per empreses que no tenen preceptius segurs i sistemes de garanties per compensar els clients en casos de produir-se alguna incidència durant el viatge”, ha lamentat el president de l’associació, Martí Sarrate. Així mateix, ha assegurat que les presumptes actuacions dutes a terme per aquestes companyies provoquen un dany “irreparable” en la imatge de les agències de viatges. Per aquest motiu, ha sol·licitat a les administracions i a l’autoritat de consum que prenguin totes les actuacions “necessàries” per evitar conductes tan “poc ètiques”.Per altra banda, ACAVe ha recordat que moltes agències de viatges ofereixen als clients un servei de PCR per a viatges. De fet, la patronal ha arribat a un acord amb Laboratoris SYNLAB per oferir aquest servei a través dels seus associats.