Dilluns, 26 de setembre de 2022 - Edició 1522
La República

ACAVe creu que l’ERTO específic per les agències de viatges serà “clau per la salvació” del sector

ACN Barcelona – L’Associació Corporativa d’Agències de Viatges Especialitzada (ACAVe) ha valorat molt positivament l’anunci del govern espanyol d’activar un ERTO sectorial enfocats específicament per les agències de viatges, que […]

Agències 17/02/2022

ACN Barcelona – L’Associació Corporativa d’Agències de Viatges Especialitzada (ACAVe) ha valorat molt positivament l’anunci del govern espanyol d’activar un ERTO sectorial enfocats específicament per les agències de viatges, que encara tenen un terç de les plantilles amb la feina suspesa. En un comunicat, el president d’ACAVe, Martí Sarrate, ha assegurat que el mecanisme RED “permetrà a les empreses del sector aguantar fins a la reactivació real de l’activitat turística que s’ha vist truncada en repetides ocasions a causa de les successives onades de la pandèmia”. La crisi de la covid ha impactat especialment contra el sector i un 15% dels negocis han hagut de tancar, segons la patronal, que veu “clau per la salvació” que s’apliqui el mecanisme.

ACAVe considera que aquesta decisió d’allargar la protecció pel sector pot evitar que el percentatge d’agències de viatge tancades arribés al 25%, “tal com temien”. Després de gairebé dos anys de pandèmia, el sector ha perdut 10.000 llocs de treball. Aquest 2021, lluny de reactivar-se, han vist com l’activitat restava “totalment paralitzada”, amb un descens de més del 87% de la facturació.

El mecanisme RED és una novetat de la reforma laboral, aprovada el 3 de febrer al Congrés dels Diputats per un vot. El text introduïa una modalitat cíclica i una de sectorial, que havien de ser activades pel Consell de Ministres. En aquest cas, el govern espanyol ha optat per activar els expedients sectorials, que hauran de comptar amb un pla de requalificació, podran durar un any i tindran exoneracions del 40% de les quotes.