Diumenge, 2 d'abril de 2023 - Edició 1711
La República

Acaben les obres per transformar el carrer Gran de Sant Andreu de Barcelona en un eix pacificat

ACN Barcelona – Les obres per transformar el carrer Gran de Sant Andreu de Barcelona en un eix pacificat han acabat aquesta setmana amb la finalització de la segona fase […]

Agències 25/02/2023

ACN Barcelona – Les obres per transformar el carrer Gran de Sant Andreu de Barcelona en un eix pacificat han acabat aquesta setmana amb la finalització de la segona fase de reurbanització de la via. Fa quatre anys es va intervenir a la rambla de Fabra i Puig/Onze de Setembre i al carrer de Joan Torras, i en l’últim any s’han fet obres entre el carrer de Joan Torras i la plaça de Mossèn Clapés. L’actuació en aquesta segona fase ha permès donar continuïtat al tram de carrer renovat i completar la transformació prevista per augmentar l’espai per al vianant i les zones d’estada, afavorir el comerç de proximitat i pacificar la circulació de vehicles. La inauguració del segon tram s’ha celebrat amb una festa amb presència de l’alcaldessa, Ada Colau.

En la pacificació del primer tram, la novetat principal va ser el pas d’aquesta via a plataforma única, donant la prioritat a vianants i bicicletes. En aquest segon tram que ha acabat ara s’ha fet el mateix.

Quant al verd, s’ha mantingut el centenar d’arbres preexistents i se n’han plantat una vintena de nous i uns 500 m2 d’arbustos. També s’han actualitzat tots els elements de la urbanització, com la pavimentació, serveis, telecomunicacions i drenatge, i s’han posat una trentena de bancs i una vintena de cadires.

A més, la proposta ha inclòs una petita part de tots els carrers transversals: Joan Torras, Agustí Milà, Guardiola i Feliu, Tramuntana, Campeny, Colòmbia, Valentí Iglesias i Balira. La superfície total de l’àmbit és de 9.100 m2, i en aquesta fase s’ha actuat sobre 460 metres de longitud de Gran de Sant Andreu, que amb els 850 del primer tram sumen un total d’1,3 quilòmetres de nou espai públic renovat.

La segona fase ha tingut un pressupost de 3,92 milions d’euros, mentre que la primera va costar 4,9. En el marc d’aquesta pacificació, l’Institut del Paisatge Urbà està duent a terme les obres de rehabilitació en 23 mitgeres del carrer Gran.

La inauguració del segon tram del Carrer Gran s’ha celebrat aquest dissabte amb una festa ciutadana amb la participació de l’alcaldessa, Ada Colau; la segona tinenta d’alcaldia, Janet Sanz; la regidora del Districte de Sant Andreu, Lucía Martín, i associacions i entitats veïnals.