Diumenge, 13 de juny de 2021 - Edició 1053
La República

Acaben les obres per ampliar les voreres i reduir els carrils de circulació de la ronda de la Universitat de Barcelona

ACN Barcelona.-L’Ajuntament de Barcelona ha finalitzat aquest divendres les obres de transformació de la ronda de la Universitat. La inversió de 350.000 euros dona resposta a una reivindicació veïnal històrica […]

Avatar
Agències 24/04/2021

ACN Barcelona.-L’Ajuntament de Barcelona ha finalitzat aquest divendres les obres de transformació de la ronda de la Universitat. La inversió de 350.000 euros dona resposta a una reivindicació veïnal històrica de tenir més espai per a vianants i millorar els desplaçaments a peu i la vida comercial de la zona. Segons el consistori, l’actuació ha permès corregir la desproporció que hi havia entre l’espai de les voreres i el destinat a la circulació de vehicles. Les voreres s’han ampliat amb plataformes de formigó a nivell i en total, s’han guanyat 1.730 metres quadrats pels vianants. Les obres han reduït de quatre a dos els carrils de trànsit mantenint els dos carrils de bus i el cordó de serveis.

En concret, s’ha passat de tenir dos carrils bus, quatre per a vehicles i un cordó de serveis a disposar de dos carrils bus, dos per a vehicles i un cordó de serveis. La proporció actual del carrer és ara d’un 50% d’espai per a vianants i el 50% per a calçada.A més, la vorera muntanya s’ha descarregat gràcies al canvi d’ubicació de les terminals d’11 de les 15 línies d’autobusos interurbans de llarga estada que operaven a la ronda de la Universitat, efectiu des del febrer.Les obres es completaran en els propers mesos amb la instal·lació de mobiliari urbà. En concret, s’hi posarà bancs i jardineres amb arbres, inexistents fins ara a la ronda i que permetran augmentar el verd.La conversió de la ronda de la Universitat s’emmarca en el model de ciutat que impulsa el govern municipal, “amb l’objectiu de posar en primer pla les persones i sumar espais on el verd, l’estada i el lleure siguin els protagonistes”.