Dijous, 24 de juny de 2021 - Edició 1063
La República

Acaba sense acord una mediació a Treball entre Nissan i els treballadors després de 17 dies de vaga indefinida

ACN Barcelona.-La reunió entre la direcció de Nissan i els representants dels treballadors de les fàbriques barcelonines que s’ha celebrat al Departament de Treball ha acabat sense acord. El comitè […]

Avatar
Agències 20/05/2020

ACN Barcelona.-La reunió entre la direcció de Nissan i els representants dels treballadors de les fàbriques barcelonines que s’ha celebrat al Departament de Treball ha acabat sense acord. El comitè d’empresa, que va convocar una vaga indefinida el 4 de maig, ha criticat que no hi assistissin els màxims directius de Nissan Motor Ibérica, Genís Alonso i Gemma Nespral i ha lamentat que l’empresa no aportes “res nou” i reiterés que no poden assegurar els volums de producció actuals ni els llocs de treball. Els sindicats han expressat la seva preocupació per la falta de futur industrial davant les amenaces de tancament de la fàbrica.

La direcció ha comunicat a la plantilla que el pla estratègic de la multinacional es donarà a conèixer el 28 de maig en la presentació de resultats del grup. El comitè d’empresa ha assegurat que els objectius de la vaga han canviat “radicalment” al llarg d’aquests 17 dies perquè, en un inici, van convocar l’aturada per a demanar que es mantingués l’ocupació durant dotze mesos. “Ara la certesa que el nostre futur està en l’aire ens fa augmentar les exigències”, apunten.Nissan va tornar a aplicar un Expedient de Regulació Temporal d’Ocupació (ERTO) a un miler de treballadors de la planta de la Zona Franca que treballaven en la fabricació de la ‘pick-up’ Classe X de Mercedes i es van quedar sense peces per la vaga indefinida convocada des del 4 de maig, que només es va fer de forma efectiva al centre d’estampació de Montcada i Reixac. Els sindicats reclamen a les administracions que no s’accepti l’afectació de nou a l’expedient.En una roda de premsa la setmana passada, el conseller de Treball, Chakir El Homrani va dir que “no es podia considerar legal” tornar a incloure en un ERTO per força de causa major per l’aturada de producció que ha causat la vaga indefinida de la plantilla.Durant la trobada d’aquest dimecres al Departament de Treball, segons expliquen els sindicats, l’empresa ha argumentat que la decisió de tornar a afectar en un ERTO als treballadors que no podien produir pels efectes de la vaga buscava protegir la seva seguretat i evitar contagis de la covid-19.Un cop finalitzada la reunió sense acord i després d’una discussió “acalorada”, l’administració ha deixat la porta oberta per més reunions entre les parts.