Dissabte, 19 de juny de 2021 - Edició 1059
La República

Acaba sense acord la reunió entre Govern i sindicats per pactar l’increment del salari dels funcionaris

ACN Barcelona.-La reunió entre el Govern i els sindicats per pactar els increments salarials dels funcionaris ha acabat sense acord. Els sindicats representants a la Mesa General de la Funció […]

Avatar
Agències 13/12/2019

ACN Barcelona.-La reunió entre el Govern i els sindicats per pactar els increments salarials dels funcionaris ha acabat sense acord. Els sindicats representants a la Mesa General de la Funció Pública (MEPAG) no han acceptat la proposta del Departament sobre com distribuir l’increment del 0,25% addicional del sou dels treballadors públics que va aprovar el Consell de Ministres al juny. La Generalitat ha decidit que ingressarà gran part dels 13,7 milions d’euros totals a un pla de pensions i que repartirà 2 milions d’euros restants entre col·lectius concrets. En concret, proposen incrementar els salaris més baixos, corregir disfuncions en el cos administratiu, d’agents rurals i homogeneïtzar les condicions dels equips de salut.

Els sindicats IAC-CATAC, UGT i CCOO han qualificat la reunió de “nefasta” i “decebedora” i han acusat el Govern d’intentar “corregir els greuges estructurals” de l’administració amb aquests fons addicionals. Alhora, han assegurat que la paralització del fons de pensió és “l’última de les retallades” que reclamen que es reverteixin.