Dimecres, 16 de juny de 2021 - Edició 1056
La República

Absolts dos catalans per comentaris contra dos guàrdies civils morts a trets a Terol el desembre del 2017

ACN Barcelona.-Un jutjat penal de Terol ha absolt quatre joves, dos d’ells catalans, dels delictes d’odi, contra la integritat moral, injúries greus a funcionaris públics i contra les institucions de […]

Avatar
Agències 11/12/2019

ACN Barcelona.-Un jutjat penal de Terol ha absolt quatre joves, dos d’ells catalans, dels delictes d’odi, contra la integritat moral, injúries greus a funcionaris públics i contra les institucions de l’estat per haver fet piulades a Twitter contra la Guàrdia Civil arran de la mort de dos agents tirotejats el desembre del 2017. Segons la magistrada, els missatges són ofensius però no delictius, ja que no són suficientment greus.

Els tuits es van produir després de la mort de dos guàrdies civils i un ramader d’Andorra de Terol per trets d’un exmilitar serbi anomenat ‘Igor el rus’, el 14 de desembre del 2017, quan els agents el buscaven entre Andorra i Albálate del Arzobisbo. En fer-se pública la notícia, un home d’Olesa de Montserrat (Baix Llobregat) i tres dones de Mataró, Las Palmas de Gran Canaria i Zuera (Saragossa), van fer comentaris “justificatius, laudatoris i jocosos” sobre el crim. La dona de Mataró, per exemple, va escriure ‘karma’ en resposta a la notícia del crim i l’home d’Olesa va dir que els agents haguessin hagut d’estudiar “en comptes d’allistar-se a un cos militar”Segons la magistrada, basant-se en jurisprudència del Tribunal Constitucional, el delicte d’injúries no es pot cometre sobre persones mortes, igual que tampoc el delicte contra la integritat moral. A més, recorda que la Guàrdia Civil no és un col·lectiu amb especial protecció i per tant no pot ser víctima d’un delicte d’odi, segons el Codi Penal.