Dijous, 9 de febrer de 2023 - Edició 1659
La República

Absolen l’encarregat de neteja d’un escorxador de Vic acusat d’assetjament sexual

ACN Manresa – Un jutjat de Manresa ha absolt l’encarregat de la neteja d’un escorxador de Vic acusat d’assetjament sexual contra dues treballadores del torn de nit. El magistrat considera […]

Agències 07/12/2022

ACN Manresa – Un jutjat de Manresa ha absolt l’encarregat de la neteja d’un escorxador de Vic acusat d’assetjament sexual contra dues treballadores del torn de nit. El magistrat considera que els fets, que es remunten al 2016, no es poden provar i que les versions son contradictòries. L’acusació particular demanava 5 anys i 2 mesos de presó per a l’home, mentre que la fiscalia rebaixava la petició a una multa de 7.200 euros. Les dues dones van denunciar que havien estat víctimes de comentaris vexatoris i de caràcter sexual per part de l’acusat i que no s’havien atrevit a denunciar el cas abans per por. Arran de la denúncia, l’empresa GCT Plus Facility Services va acomiadar l’home uns dies més tard.

Els grups de suport a les dones han emès un comunicat en què lamenten la sentència absolutòria perquè “perpetua la impunitat real amb què es produeixen i repeteixen” uns comportaments que titllen d'”inacceptables”. “Amb aquesta sentència les dones denunciants tornen a ser assetjades i menyspreades; això després del patiment personal i de l’esforç que els ha suposat posar una denúncia d’aquestes característiques”, expressen.