Diumenge, 24 d'octubre de 2021 - Edició 1186
La República

Abellán (Podem Catalunya): “Ens juguem seguir amb un Govern de polítiques estèrils i que només vol escalfar la cadira”

ACN Barcelona.-La coordinadora de Podem Catalunya, Conchi Abellán, ha carregat durament contra el Govern en funcions i ha assegurat que no poden “liderar una nova etapa” després de les eleccions […]

Avatar
Agències 17/10/2020

ACN Barcelona.-La coordinadora de Podem Catalunya, Conchi Abellán, ha carregat durament contra el Govern en funcions i ha assegurat que no poden “liderar una nova etapa” després de les eleccions del 14 de febrer. “Els propers mesos ens estem jugant seguir amb el mateix Govern amb polítiques estèrils i gestos buits, que tenen com a únic propòsit escalfar la cadira de la presidència de la Generalitat”, ha alertat en l’obertura del Consell Ciutadà Autonòmic de Podem Catalunya. Segons Abellán, la legislatura ha estat “un despropòsit de principi a final” i ha criticat la “paràlisi i deixadesa” del Govern a l’hora de “buscar solucions” a la pandèmia. De fet, ha anat més enllà i ha assegurat que l’executiu entén la sanitat “com un negoci d’amiguets”.

“Entenen la sanitat com un negoci d’amiguets que viuen a l’ombra de l’administració pública, un negoci opac que ha costat moltes vides”, ha denunciat. En un sentit similar s’ha referit a les residències, que ha assegurat que estan gestionades per “corruptes sense control de la Generalitat”.Abellán ha apostat així perquè a la propera legislatura “es posi l’accent” a la sanitat pública i a la reconstrucció d’uns serveis públics que “han estat privatitzats fins a l’atenuació”.Des de Podem Catalunya també reivindiquen la col·laboració amb les diverses forces progressistes de l’Estat i rebutgen que el Govern “estigui instal·lat en el ‘com pitjor, millor'”. “La confrontació amb el govern central ha de donar pas a un Govern que no tingui com a únic objectiu enderrocar-lo, sinó que estigui alineat amb els avenços que s’estan aconseguint”, ha afegit.EleccionsPel que fa a les eleccions, Abellán assegura que és “una irresponsabilitat” que no estiguin convocades fins el 14 de febrer mentre s’està “en plena segona onada”. A més, s’ha queixat que tota la legislatura ha estat “una campanya perpètua” entre “uns socis de Govern mal avinguts que s’han estat barallant per veure qui té més control i guanya l’espai independentista”. Segons creu, ara s’utilitzaran els comicis com a plebiscits “per no parlar d’allò essencial com els servei públics”.