Diumenge, 26 de setembre de 2021 - Edició 1158
La República

Ábalos, sobre l’absència del Govern a l’acte amb el rei: “Se li deu respecte, forma part de les regles del joc”

ACN Barcelona.-El ministre de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, José Luis Ábalos, ha valorat el fet que el Govern no tingui previst assistir a l’entrega de premis en què participarà […]

Avatar
Agències 08/10/2020

ACN Barcelona.-El ministre de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, José Luis Ábalos, ha valorat el fet que el Govern no tingui previst assistir a l’entrega de premis en què participarà el rei Felip VI aquest divendres. “Tinc una clara convicció institucional i entenc que se li deu respecte en la mateixa forma que els demés exigim que se’ns respecti”, ha afirmat dient que és un respecte “recíproc” que forma part de “les regles del joc”. Ábalos ha remarcat que el cap de l’estat espanyol ho és “de tot l’Estat” i és una institució que compleix “un paper”. “I crec sincerament que és el reflex dels elements d’unitat dels quals disposa aquest país”, ha afegit. Segons ell, les regles del joc es poden canviar però “de forma democràtica” i no per “capritx”.

Per això ha demanat no “imposar” el pensament “per sobre les regles del joc”. A més, ha apuntat que és “bo” que l’Estat estigui “present” a Catalunya ja que no ha “emparat gaire” les seves necessitats i ha estat “una mica distant” de Catalunya. “Preocupar-se per les necessitats és també fer actes de presència”, ha conclòs preguntat per aquesta qüestió. Ábalos ha fet aquestes declaracions des de Barcelona, on es troba de visita per participar en diferents actes i reunions.