Dijous, 29 de juliol de 2021 - Edició 1098
La República

Ábalos relativitza les queixes dels presidents autonòmics i diu que el seu executiu prova “d’equilibrar” posicions

ACN Madrid.-El ministres de Transports, José Luís Ábalos, ha relativitzat aquest dilluns les queixes d’alguns presidents autonòmics expressades aquest diumenge a la Conferència de Presidents. Segons el ministre, el seu […]

Avatar
Agències 13/04/2020

ACN Madrid.-El ministres de Transports, José Luís Ábalos, ha relativitzat aquest dilluns les queixes d’alguns presidents autonòmics expressades aquest diumenge a la Conferència de Presidents. Segons el ministre, el seu executiu està “compartint” la informació i les seves mesures amb les CCAA i prova “d’equilibrar” les posicions, “reivindicacions i inquietuds” per “coordinar una actuació entre les CCAA i el govern espanyol”. El president espanyol, Pedro Sánchez, convocarà aquesta setmana els partits, agents socials i les CCAA per a la creació d’un ‘pacte de reconstrucció’ seguint l’esperit dels Pactes de La Moncloa.

En una entrevista a RNE, Ábalos ha afirmat que ell “entén la reacció” d’alguns presidents autonòmics perquè “són moments de molta inquietud i angoixa”, però “tan de bo tinguéssim certeses en un moment tan complicat”. “El que hi ha és una feina absolutament constant provant d’actuar per impedir danys col·laterals d’aquest virus” i “estem absolutament entregats a això”, ha dit. En aquest sentit ha afirmat que el seu executiu “està compartint” les actuacions amb les CCAA com ho demostra, ha dit, el fet que es produeixi “una reunió setmanal” amb els territoris “on cadascú trasllada la seva inquietud i reivindicació i tots ho poden escoltar i compartir”. “Sempre es pren conseqüència d’aquestes reunions”.Ábalos també ha respost les queixes de la CEOE, que ha lamentat que l’executiu espanyol traspassi als empresaris la responsabilitat de facilitar material de prevenció que no es troba al mercat, Ábalos ha afirmat que el seu govern està “en condicions” de disposar “en pocs dies” de mascaretes produïdes a l’Estat per assegurar que es trobin a les farmàcies. A més, Ábalos ha assegurat que contràriament als mals auguris “avui ha anat molt bé el repartiment” de material a les vuit CCAA on la jornada és laborable. “La prova està a Madrid, a les hores punta, on no hi ha hagut aglomeracions i s’ha fet el repartiment de mascaretes amb tota tranquil·litat”.