Dimarts, 4 d'octubre de 2022 - Edició 1530
La República

Ábalos proposa un sistema de bonificacions fiscals per “estimular el lloguer d’habitatge habitual a preus assequibles”

ACN Madrid.-El Ministeri de Transports pilotat pel socialista José Luis Ábalos ha proposat a Unides Podem que la nova llei d’habitatge inclogui un sistema de bonificacions fiscals per “estimular el […]

Agències 17/03/2021

ACN Madrid.-El Ministeri de Transports pilotat pel socialista José Luis Ábalos ha proposat a Unides Podem que la nova llei d’habitatge inclogui un sistema de bonificacions fiscals per “estimular el lloguer d’habitatge habitual a preus assequibles”. El text planteja baixar del 60 al 50% la reducció general en l’IRPF pels rendiments del lloguer i que la deducció s’incrementi en funció de nous criteris. Per als propietaris que lloguin a un preu limitat, s’hi afegiria una deducció addicional del 10% amb la qual cosa arribaria al 60. També hi hauria reduccions per llogar a joves d’entre 18 i 35 anys (+20%), per la incorporació al mercat d’habitatge habitual (+20%) i per reduir més d’un 10% la renda a l’inquilí (+40%).

En canvi, la proposta del PSOE descarta limitar els preus del lloguer, tal com demana la formació lila així com altres grups d’esquerres i entitats en defensa de l’habitatge. El text remarca que cal “estimular l’oferta” en lloc d’aplicar “mesures restrictives”.En un mercat d’habitatge que correspon “molt majoritàriament a petits propietaris, en la seva major part particulars”, consideren que seran “més propicis a mesures d’incentius, especialment en l’àmbit de l’IRPF”.A més, argumenten que els sistemes de regulació de rendes “assajats a Alemanya o França no han demostrat eficàcia pel que fa a la contenció de rendes”.