Dimarts, 28 de setembre de 2021 - Edició 1160
La República

Ábalos diu que l’oferta de reeditar uns nous ‘Pactes de la Moncloa’ “està oberta a tothom”

ACN Madrid.-El ministre de Transports, José Luis Ábalos, ha fet una crida a reeditar uns nous ‘Pactes de la Moncloa’ i ha apel·lat a l’esperit de la Transició. Preguntat per […]

Avatar
Agències 06/04/2020

ACN Madrid.-El ministre de Transports, José Luis Ábalos, ha fet una crida a reeditar uns nous ‘Pactes de la Moncloa’ i ha apel·lat a l’esperit de la Transició. Preguntat per si el govern espanyol estaria disposat a comptar amb els partits independentistes, Ábalos ha dit que l’oferta “està oberta a tothom” que se senti concernit amb la idea de rellançar Espanya després de la crisi del coronavirus. “No hem plantejat cap exclusió”, ha dit aquest dilluns en roda de premsa des de Moncloa. Tanmateix, Ábalos ha remarcat que els partits independentistes tenen un “altre caràcter” en comparació amb els partits nacionalistes que sí que hi van participar durant la Transició.

El ministre de Transports ha dit que “no tenen exactament la mateixa actitud” que les formacions de qui són “hereves”, que el 1977 tenien “un altre caràcter”. Ábalos ha fet una crida a repetir un pacte similar perquè el “desafiament és igual d’important”. El ministre de Transports ha argumentat que “per coherència”, “sentit d’estat” i “compromís democràtic” cal afrontar-ho amb “unitat”.Segons Ábalos, l’única línia vermella ha de ser la “viabilitat del mateix pacte” i no pot incloure retrets ni condicionants cap al govern espanyol. El ministre de Transports ha dit que igual que es reclama solidaritat a la Unió Europea, cal tenir aquesta “unitat d’acció” dins de l’Estat espanyol.