Dimecres, 28 de setembre de 2022 - Edició 1525
La República

Ábalos diu que els indults mostren la “fortalesa” de l’estat de dret: “Només els forts es permeten aquesta generositat”

ACN Madrid.-El ministre de Transports i secretari d’Organització del PSOE, José Luis Ábalos, ha afirmat que els indults demostren la “fortalesa” de l’estat de dret. “Només els forts es permeten […]

Agències 09/06/2021

ACN Madrid.-El ministre de Transports i secretari d’Organització del PSOE, José Luis Ábalos, ha afirmat que els indults demostren la “fortalesa” de l’estat de dret. “Només els forts es permeten aquesta generositat”, ha dit Ábalos en una entrevista a Telecinco aquest dimecres al matí. El ministre ha defensat que cal “normalitzar la situació a Catalunya” i s’ha mostrat partidari de resoldre’ls “al més aviat millor”. Ábalos ha argumentat que la qüestió ja ha generat debat i reaccions i, per tant, “postergar-ho no condueix a res”. Segons el dirigent socialista, cal adoptar ja “les resolucions pertinents amb determinació”.

Ábalos ha subratllat que els presos independentistes ja han complert “bona part” de la condemna i que, “des d’una perspectiva penitenciària no caldria l’indult” sinó esperar al tercer grau que en “poc temps” els permetria sortir de la presó.