Dilluns, 20 de març de 2023 - Edició 1698
La República

Ábalos al PP: “Si tenen alternativa que la presentin però si no la tenen que deixin que hi hagi govern”

ACN Madrid.-El secretari d’Organització del PSOE i ministre en funcions de Foment, José Luís Ábalos, ha replicat al PP després que el seu homòleg, Teodoro García Egea, hagi proposat a […]

Agències 05/08/2019

ACN Madrid.-El secretari d’Organització del PSOE i ministre en funcions de Foment, José Luís Ábalos, ha replicat al PP després que el seu homòleg, Teodoro García Egea, hagi proposat a Pedro Sánchez que s’aparti i proposi un altre candidat per superar el “bloqueig” o sinó que permeti una alternativa PP-Cs. “Si tenen alternativa de govern que la presentin però si no la tenen que deixin que hi hagi govern, el bloqueig és una opció però no una alternativa”, ha valorat des de València després de reunir-se amb representants de Compromís acompanyant el mateix Pedro Sánchez. Ábalos ha demanat responsabilitat a PP i li ha dit que “assumeixi els resultats” del 28-A que el van deixar amb 66 diputats. “Quan un no és capaç d’exercir la responsabilitat entra en el terreny de la fantasia i l’excusa”, ha dit.

El número 2 del PSOE ha dit que la proposta de García Egea “mereixeria l’acudit del dia” si no fos perquè es refereix a una cosa “tan seriosa” com el govern d’Espanya. Ábalos ha demanat al PP que “no eludeixi responsabilitats”, que assumeixi que va passar de 137 a 66 diputats en les passades eleccions i que s’abstingui en el segon intent d’investidura. “Si vol ser el partit líder de l’oposició –que és el paper que crec que li toca- cal que hi hagi un govern”, ha afirmat. Sánchez i Ábalos s’han reunit, entre d’altres, amb la coportaveu de la formació i vicepresidenta de la Generalitat Valenciana, Mònica Oltra, i l’únic diputat al Congrés, Joan Baldoví. És la primera trobada política que impulsa Sánchez després de la primera investidura fracassada i ho fa en paral·lel a les trobades sectorials que està fent per “actualitzar” el programa electoral i buscar un acord programàtic amb forces progressistes. Compromís, treballant per passar de l’abstenció al ‘sí’El secretari d’Organització del PSOE ha dit que “en allò substancial” i ha acord i ha reiterat el compromís de reformar el finançament autonòmic en el primer any de la legislatura si el PSOE governa. Des de Compromís, han apuntat que faran “esforços” per passar de l’abstenció al vot favorable i que aquesta setmana els faran arribar un document per escrit per fixar els compromisos que s’han tractat a la reunió. “Estem d’acord en reconèixer els problemes i de com solucionar-ho però falta completar”, ha apuntat Ábalos.”Demanem un esforç d’aproximació perquè ens vam quedar molt a prop a la primera investidura i seguirem treballant i aportant la nostra experiència i ganes perquè es millori la vida de la gent perquè necessitem ja un govern. Crec que l’acord està molt a prop i cal posar-lo per escrit”, ha manifestat Oltra a la sortida.