Divendres, 17 de setembre de 2021 - Edició 1149
La República

A presó un lladre molt actiu que es dedicava a entrar en habitatges i rebentar vehicles a Sant Feliu de Guíxols

ACN Sant Feliu de Guíxols.-El jutjat ha enviat a presó un lladre molt actiu que es dedicava a entrar en habitatges i rebentar vehicles a Sant Feliu de Guíxols (Baix […]

Avatar
Agències 05/12/2019

ACN Sant Feliu de Guíxols.-El jutjat ha enviat a presó un lladre molt actiu que es dedicava a entrar en habitatges i rebentar vehicles a Sant Feliu de Guíxols (Baix Empordà). El multireincident, que té 38 anys, vivia en una casa ocupada i havia establert el seu radi d’acció pels voltants d’aquest habitatge. Quan cometia els robatoris, solia provocar nombroses destrosses als immobles on entrava i s’enduia tot allò que podia, des d’objectes petits a canonades d’aigua. Els Mossos el relacionen amb sis robatoris (cinc a habitatges i un a interior de vehicle) comesos tan sols amb deu dies de diferència, entre el 13 i el 23 de novembre. Aquesta no és la primera vegada que se l’arrestava. De fet, en els dos últims anys ja acumulava fins setze detencions. Però a diferència de les altres, en què quedava en llibertat provisional, aquest cop el jutjat l’ha empresonat.

Entre els dies 13 i 23 de novembre, Sant Feliu de Guíxols va viure un degoteig constant de robatoris. N’hi va haver cinc a habitatges d’una mateixa zona, als quals se n’hi va sumar un altre a interior de vehicle. Es va cometre el dia 18 i el lladre, en aquest cas, va rebentar un cotxe aparcat al port i es va endur tot el que va trobar a l’interior.La unitat d’investigació dels Mossos va descobrir que tots els robatoris a habitatge seguien un mateix patró. Tots els immobles estaven concentrats en una mateixa zona de Sant Feliu i el lladre, a l’hora d’entrar-hi a robar, provocava nombroses destrosses, A més, un cop a dins, s’enduia tot allò de valor que trobava (des d’objectes petits fins a canonades d’aigua).Els agents van anar estrenyent el cercle fins a descobrir qui hi havia al darrere de tots aquests robatoris. Es tracta d’un multireincident, que té 38 anys, i que viu en una casa ocupada dins el perímetre on es van cometre tots els robatoris a domicili. Setze detencions en dos anysEl lladre ja és un vell conegut de la policia, perquè en els últims dos anys se l’havia arribat a detenir fins a setze vegades. I amb aquesta, ja en van disset. Els Mossos d’Esquadra el van localitzar i detenir el 27 de novembre i l’endemà va passar a disposició judicial.Fins ara, tot i les nombroses detencions, el jutjat el deixava sempre en llibertat provisional. Però aquesta vegada, l’ha enviat a presó. Des de feia mig any, els robatoris a domicili, i sobretot a interior de vehicle, s’havien incrementat de manera exponencial a Sant Feliu de Guíxols. Però després que aquest multireincident ja es trobi entre reixes, aquests delictes han disminuït de manera significativa al municipi.