Dimarts, 22 de juny de 2021 - Edició 1062
La República

A la venda un quadre de Botticelli protegit de la col·lecció Cambó

ACN Barcelona.-La galeria londinenca Trinity Fine Art posarà a la venda el ‘Retrat de Michele Marullo Tarcaniota’ pintat per Sandro Botticelli i propietat de la família Guadans-Cambó a la fira […]

Avatar
Agències 12/09/2019

ACN Barcelona.-La galeria londinenca Trinity Fine Art posarà a la venda el ‘Retrat de Michele Marullo Tarcaniota’ pintat per Sandro Botticelli i propietat de la família Guadans-Cambó a la fira Frize Masters, que tindrà lloc del 3 al 6 d’octubre. L’obra està declarada Bé d’Interès Cultural (BIC) des del 1988, una circumstància que el fa que sigui “inexportable” de manera permanent per la Llei de Patrimoni Històric i només pot sortir d’Espanya si se li concedeix un permís d’explotació temporal. El Ministeri de Cultura li ha atorgat l’autorització per participar a la fira però, en cas que es vengui, els propietaris han d’oferir a l’Estat el dret de tempteig. Si finalment la compra per part de privats tirés endavant, han de ser conscients que la peça “no pot perdre la vinculació amb Espanya”, segons han afegit fonts del Ministeri de Cultura a l’ACN.

En aquest sentit, la peça només pot sortir a través d’un permís temporal que concedeix el Ministeri de Cultura, generalment, pel termini de cinc anys prorrogables. En aquest cas, per estar fora de l’Estat, haurien de sol·licitar recorrentment permisos d’exportació temporals, que l’administració pública pot concedir o no.