Dijous, 5 d'agost de 2021 - Edició 1106
La República

93 denúncies per delictes d’odi contra el col·lectiu LGTBI en el primer trimestre de l’any

ACN Barcelona.-S’han presentat 93 denúncies per delictes d’odi contra el col·lectiu LGTBI en el primer trimestre de l’any. Així ho ha dit el conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena, en el […]

Avatar
Agències 17/06/2021

ACN Barcelona.-S’han presentat 93 denúncies per delictes d’odi contra el col·lectiu LGTBI en el primer trimestre de l’any. Així ho ha dit el conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena, en el marc d’una interpel·lació al ple del Parlament. Elena ha recordat que en els últims anys s’han multiplicat per tres aquest tipus de delictes i que darrerament han augmentat un 20%. En aquest context, s’ha marcat com a objectiu perseguir aquells que provoquen delictes d’odi, investigar i conscienciar la societat. Elena ha afirmat que el Govern té l’obligació de donar una mirada “més àmplia” de la seguretat i ha subratllat que els ciutadans “tenen dret de caminar sent com són sense temor a ser humiliats o agredits”.

Elena ha afirmat que s’ha de “multiplicar” la feina que s’ha fet fins ara en aquest àmbit i ha citat la creació de l’oficina de delictes d’odi. Un espai que, segons ha explicat el conseller, no només es reben denúncies sinó que també es fan iniciatives proactives per fer pedagogia. El conseller també ha remarcat la importància d’acompanyar les víctimes i evitar que hagin d’explicar el que han patit diverses vegades. “Confiem que d’aquí un temps puguem dir que s’han reduït aquestes delictes i que quan algú el pateixi o tingui la sospita de patir-lo, se senti confiada per adreçar-se a les administracions públiques”, ha afegit.