Dimarts, 4 d'octubre de 2022 - Edició 1531
La República

92 persones dormen al carrer a l’Hospitalet de Llobregat, segons el primer recompte de persones sense llar a la ciutat

ACN Barcelona.-L’Hospitalet de Llobregat ha comptabilitzat un total de 92 persones dormint al carrer. D’aquestes, 62 ho fan al ras i 30 en cotxes, furgonetes o camions abandonats. Aquest és […]

Agències 20/05/2021

ACN Barcelona.-L’Hospitalet de Llobregat ha comptabilitzat un total de 92 persones dormint al carrer. D’aquestes, 62 ho fan al ras i 30 en cotxes, furgonetes o camions abandonats. Aquest és el resultat del primer recompte de persones sense llar, organitzat conjuntament per les comunitats parroquials de la ciutat, Creu Roja, Càritas Barcelona i la Fundació La Vinya. També s’ha pogut constatar que aquesta problemàtica s’estén a tots els barris de la ciutat. En concret 17 ho fan al Districte I (Centre, Sanfeliu i Sant Josep), 19 al Districte II (La Torrassa i Collblanc), 16 al Districte III (Santa Eulàlia i Granvia Sud), 12 al Districte IV (La Florida i Les Planes), 15 al Districte V (Can Serra i Pubilla Cases) i 13 al Districte VI (El Gornal i Bellvitge).

A aquestes darreres xifres s’hi afegeixen evidències que 14 persones dormen en automòbils estacionats a la via pública i una cinquantena més ho fan a l’alberg municipal per a persones sense sostre. El primer recompte de l’Hospitalet es va iniciar a dos quarts de dotze de la nit d’aquest dimecres passat. Durant més de dues hores, 170 voluntaris i voluntàries van recórrer els carrers del municipi per deixar constància del nombre exacte de ciutadans que dormen al carrer. Per als representants del grup motor del recompte, es tracta “d’una fita històrica que es perseguia des de feia anys”. Els impulsors afirmen que aquesta acció “permet posar a l’agenda municipal la pregunta sobre què cal fer per millorar les condicions de vida d’aquestes persones”, i enfortir així les accions que ja es porten a terme des de les entitats convocants. Les entitats organitzadores han assegurat que seguiran treballant per millorar la vida de les persones sense llar a la ciutat, i que es garanteixin els drets de tots els seus habitants. Un repte que consideren “essencial” afrontar conjuntament entre l’administració i la societat civil.