Dijous, 24 de juny de 2021 - Edició 1064
La República

8.440 empreses obligades a tenir un Pla d’Igualtat hauran de presentar una auditoria retributiva a partir de dimecres

ACN Barcelona.-Aquest dimecres 14 d’abril entra en vigor el reglament d’igualtat retributiva. Així, les 8.440 empreses obligades a tenir un Pla d’Igualtat hauran de presentar una auditoria retributiva, així com […]

Avatar
Agències 13/04/2021

ACN Barcelona.-Aquest dimecres 14 d’abril entra en vigor el reglament d’igualtat retributiva. Així, les 8.440 empreses obligades a tenir un Pla d’Igualtat hauran de presentar una auditoria retributiva, així com totes aquelles empreses que ho vulguin fer de manera voluntària. Fins ara, només 300 empreses han registrat el seu pla a la Direcció General d’Igualtat de la Generalitat abans de l’obligatorietat del seu registre. El sindicat ha afirmat que l’incompliment d’aquestes normatives suposaran infraccions “greus” i ha assegurat que denunciarà les companyies que no compleixin la normativa.

La presentació d’una auditoria retributiva implica l’obligació de fer una diagnosi dels salaris de l’empresa i l’elaboració d’un pla d’actuació per corregir les possibles desigualtats, fixant objectius, actuacions concretes, persones responsables de la implantació i seguiment. El document ha d’incloure totes les valoracions dels llocs de treball i la remuneració segregada per sexes, grups professionals, categories professionals o llocs de treball. L’objectiu d’aquesta eina és identificar possibles discriminacions, tant directes com indirectes, degudes sobretot a incorrectes valoracions dels llocs de treball. Tot i això, la UGT ha assegurat que encara falta un llarg camí per recórrer, ja que l’obligació de realitzar una auditoria retributiva exigeix justificar diferències de més d’un 25% en els salaris d’homes i dones.Per altra banda, el reglament d’igualtat retributiva obliga totes les empreses a disposar d’un Registre Salarial per garantir la igualtat retributiva entre homes i dones. En aquest han de constar els valors mitjans i medians de totes les retribucions de les persones treballadores de l’empresa, incloent-hi els complements salarials i extrasalarials desagregats per sexe i de totes les categories o grups professionals. La UGT ha assegurat que la pandèmia ha frenat el desenvolupament de les polítiques d’igualtat a les empreses, però ha afirmat que l’incompliment d’aquestes obligacions suposaran “infraccions greus”. El sindicat ha reiterat que treballarà perquè les empreses compleixin amb la normativa i denunciarà aquelles que no ho facin. Així mateix, ha instat l’Administració a “posar fil a l’agulla” i començar a treballar en donar suport i ajuda a les empreses que ho sol·licitin, així com investigar si les companyies compleixen el mandat legal. “Calen recursos per poder formar, informar i fer complir la llei en tots els seus efectes”, ha manifestat.