Dimarts, 22 de juny de 2021 - Edició 1062
La República

7.000 famílies catalanes rebran d’ofici l’Ingrés Mínim Vital al mes de juny

ACN Madrid.-El ministre d’Inclusió, José Luis Escrivá, ha anunciat aquest divendres en una entrevista a la Ser Catalunya que 7.000 famílies catalanes rebran d’ofici la prestació de l’Ingrés Mínim Vital […]

Avatar
Agències 12/06/2020

ACN Madrid.-El ministre d’Inclusió, José Luis Escrivá, ha anunciat aquest divendres en una entrevista a la Ser Catalunya que 7.000 famílies catalanes rebran d’ofici la prestació de l’Ingrés Mínim Vital al mes de juny. Són una part de les 100.000 famílies catalanes (250.000 persones) que el Ministeri calcula que es podran beneficiar de la prestació i que la podran començar a demanar dilluns per cobrar-la també al mes de juny. Escrivá ha apuntat també que el seu govern treballa amb els agents socials per aprovar al Consell de Ministres del pròxim dimarts la pròrroga dels ERTO més enllà del 30 de juny, i ha admès que les mesures adoptades per l’executiu i la caiguda de la recaptació generaran “un dèficit considerable” al 2020.

Segons Escrivá, els exemples d’aquest tipus d’ajudes a altres països o a la mateixa Catalunya, on ha funcionat la renda garantida de ciutadania demostren que a vegades costa arribar a famílies vulnerables excloses de la societat.Per això el seu executiu treballa amb el tercer sector, ajuntaments i CCAA perquè ajudin a demanar les prestacions. “D’entrada en els pròxims dies ens dirigirem d’ofici a un número determinat que hem identificat amb les bases de dades de la Seguretat Social que són beneficiaris de la prestació i que la rebran al mes de juny”. “Els direm els pròxims dies per SMS que són beneficiaris”. Es tracta de 75.000 llars de tot l’Estat amb 250.000 persones, “en el cas de Catalunya 7.000 llars a les que el Ministeri es dirigirà en els pròxims dies”. A més, segons Escrivá, el Ministeri treballa amb les CCAA per veure la possibilitat que els sues beneficiaris de les rendes mínims poden ser reconeguts en bloc”.Escrivà ha afirmat que està en contacte amb els agents socials perquè el Consell de Ministres de dimarts aprovi una extensió dels ERTES més enllà del 30 de juny. “Estem veient com dissenyem els calendaris i les especificitats”. Ha admès que la Seguretat Social “tindrà un dèficit molt elevat al 2020 no només per la caiguda de la recaptació” sinó també per prestacions com les dels autònoms. “l’Estat ha decidit utilitzar en part la Seguretat Social com a instrument per fer les seves polítiques i això generarà un dèficit considerable al 2020”.