Dijous, 23 de setembre de 2021 - Edició 1155
La República

60.000 persones tornen a omplir les platges de Barcelona per la revetlla de Sant Joan

ACN Barcelona.-Unes 60.000 persones han celebrat la revetlla de Sant Joan a les platges de Barcelona, segons informa l’Ajuntament de la ciutat. La xifra és molt similar a la de […]

Avatar
Agències 24/06/2019

ACN Barcelona.-Unes 60.000 persones han celebrat la revetlla de Sant Joan a les platges de Barcelona, segons informa l’Ajuntament de la ciutat. La xifra és molt similar a la de l’any 2018, com ho és també el volum de residus recollits pels serveis de neteja municipals, al voltant de les 20 tones. A dos quarts de set del matí, i després d’una nit sense incidents destacables, un operatiu de 310 persones i una seixantena de vehicles de servei han pentinat les platges del litoral barceloní per recollir tota la deixalla acumulada en papereres i a la mateixa sorra durant la revetlla. Pocs minuts després de les nou del totes les platges havien obert al públic. A la Platja de la Nova Icària s’ha fet una acció de sensibilització ciutadana sobre la generació de residus, amb un tancat de 150 metres cúbics de brossa recollida a la vista de tothom, i que representa només una setena part de tot el que s’ha generat durant la nit.

La campanya de sensibilització ciutadana sobre la generació de residus s’ha desenvolupat al llarg de la darrera setmana, i clou avui dilluns amb una acció de ‘street marketing’ a la platja de Nova Icària, on s’ha deixat un espai d’uns 100 metres quadrats amb una bona mostra de tots els residus generats durant la revetlla. L’espai s’ha senyalitzat de forma visible i està tancat amb estaques i cordes, simulant una obra d’art a un museu i s’acompanyarà d’un cartell explicatiu. A banda, sis informadors fan pedagogia entre la ciutadania en una carpa informativa de l’Ajuntament, conjuntament amb els informadors ambientals de platges i les activitats del Laboratori del Centre de la Platja.Carlos Vázquez, director de neteja i servei de residus de l’Ajuntament de Barcelona, ha apuntat que els darrers anys el volum de residus recollits després de la revetlla de Sant Joan s’ha “estabilitzat”. També ha fet notar que cada cop més la gent fa ús de les papereres que disposa el servei de neteja, però ha lamentat que no sigui un gest generalitzat i que per tant encara s’ha de fer molta recollida a la sorra. En aquest sentit, Vázquez ha demanat “coresponsabilitat” entre la ciutadania i la institució per mantenir les platges netes i no contribuir al deteriorament del medi ambient. El responsable municipal ha instat, per exemple, a evitar el consum de plàstics i també de cartró “d’un sol ús” (plats, coberts, gots, etc.), que són els productes més recollits de la sorra i les papereres en celebracions com la de Sant Joan. D’altra banda, la Guàrdia Urbana ha intervingut un total de 2.625 llaunes de begudes per venda ambulant i s’han rebut 756 trucades al 092. Pel què fa als Bombers de Barcelona, han realitzat 161 serveis durant la nit.