Dilluns, 21 de juny de 2021 - Edició 1061
La República

60.000 persones han participat en tallers educatius o visites al Parlament en el darrer any

ACN Barcelona.-62.044 persones han participat en tallers educatius o visites al Parlament en el darrer any, segons dades des de l’1 d’agost del 2018 al 31 de juliol del 2019. […]

Avatar
Agències 16/09/2019

ACN Barcelona.-62.044 persones han participat en tallers educatius o visites al Parlament en el darrer any, segons dades des de l’1 d’agost del 2018 al 31 de juliol del 2019. El gruix més important, amb 19.804 participants, són alumnes de primària; seguits dels 17.429 alumnes de secundària; 17.203 adults; 4.906 de batxillerat i FP i 2.702 universitaris. Les inscripcions per fer visites al Palau del Parlament es poden fer en grup i també de manera individual. Totes les activitats són gratuïtes i se n’ha de fer reserva prèvia mitjançant la pàgina web www.parlament.cat/aulaparlament.

Segons explica el Parlament a través d’una nota de premsa, els cursos i tallers adreçats a centres de primària, secundària, batxillerat i formació professional estan adaptats a cada nivell educatiu i dissenyats, la majoria, com a jocs de rol amb un aprenentatge basat en simulacions de l’activitat parlamentària. A més, els centres que fan les millors tasques de simulacions en cada nivell educatiu poden participar en una simulació de sessió plenària, a l’hemicicle de la cambra, on debaten i voten els projectes de llei simulats que també treballen en el marc d’aquest projecte.L’activitat formativa també ofereix diferents cursos i tallers per a grups universitaris, a més de la Setmana del Parlament Universitari, que organitza la cambra en col·laboració amb les universitats i les diputacions, i que permet els estudiants que hi participen endinsar-se durant una setmana en l’activitat del Parlament emulant les principals funcions i tasques que hi duen a terme els diputats i també els lletrats, els lingüistes i els periodistes parlamentaris.D’altra banda, el curs passat es va endegar un nou taller adreçat a la gent gran, en col·laboració amb l’Agrupació d’Aules de Formació Permanent de la Gent Gran de Catalunya.Les visites a la cambra es fan acompanyades d’un guia especialista i recorren els espais més emblemàtics del Palau del Parlament per conèixer de prop la història de l’edifici i les funcions de la cambra catalana. Des d’aquest mes de setembre, la visita permet també veure les peces d’art cedides pel Museu Nacional d’Art de Catalunya (MNAC).