Diumenge, 13 de juny de 2021 - Edició 1052
La República

582 originals opten al Premi Planeta que s’entregarà al Palau de la Música en una cerimònia íntima

ACN Barcelona.-582 novel·les opten a la 69a edició del Premi Planeta. Una xifra que els organitzadors han destacat que aquesta xifra mostra l’interès que desperta el guardó en l’àmbit de […]

Avatar
Agències 02/10/2020

ACN Barcelona.-582 novel·les opten a la 69a edició del Premi Planeta. Una xifra que els organitzadors han destacat que aquesta xifra mostra l’interès que desperta el guardó en l’àmbit de les lletres a l’Estat i a Amèrica Llatina. L’atorgament del Premi Planeta d’enguany se celebrarà el dimarts 15 d’octubre al Palau de la Música Catalana amb una cerimònia “íntima i en un format diferent a l’habitual” arran de la pandèmia de coronavirus. Els organitzadors han destacat la incorporació de l’acadèmic José Manuel Blecua al jurat.

El Jurat del premi el formen José Manuel Blecua, Fernando Delgado, Juan Eslava Galán, Pere Gimferrer, Carmen Posadas, Rosa Regàs i Belén López, directora de l’Editorial Planeta i secretària del Jurat amb vot.El Premi Planeta està dotat amb 601.000 euros per a l’obra guanyadora i 150.250 euros per a la finalista. La procedència de les novel·les rebudes és molt diversa. A més de l’Estat destaquen Amèrica del Sud (101 obres), Amèrica del Nord (53), Amèrica Central (10) i la resta d’Europa (16).