Dissabte, 1 d'octubre de 2022 - Edició 1528
La República

57 positius al brot de Menorca i 22 al de Mallorca entre estudiants catalans que eren de viatge de final de curs

ACN Barcelona.-L’Agència de Salut Pública de Barcelona (ASPB) ha confirmat 57 positius de covid-19, amb 262 contactes estrets, en un brot multitudinari detectat a viatges de final de curs d’alumnes […]

Agències 25/06/2021

ACN Barcelona.-L’Agència de Salut Pública de Barcelona (ASPB) ha confirmat 57 positius de covid-19, amb 262 contactes estrets, en un brot multitudinari detectat a viatges de final de curs d’alumnes de segon de batxillerat a Menorca entre l’11 i el 20 de juny. A més, s’han detectat 14 positius entre joves de Barcelona, amb 204 contactes estrets, en viatges similars fets en les mateixes dates a Mallorca. En aquesta segona investigació també s’han registrat, fins al moment, 8 positius entre joves de la Catalunya Central. Segons Salut aquests brots detectats consten de casos poc simptomàtics o asimptomàtics i cal dur-ne a terme un bon estudi epidemiològic que necessita un cert temps.

El Departament de Salut demana a les persones que hagin anat a un viatge d’aquestes característiques que siguin especialment curoses en el seguiment de les mesures de protecció davant la covid. També els reclama que estiguin amatents a possible simptomatologia relacionada amb la malaltia i que col·laborin amb els serveis de vigilància epidemiològica en la investigació de brots, casos i contactes.Salut també reitera la crida al conjunt de la població, i especialment als col·lectius no vacunats, a actuar de forma responsable i a respectar les mesures vigents de control epidemiològic.