Edició 1885

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 23 de setembre del 2023
Edició 1885

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 23 de setembre del 2023

46 empreses catalanes participen a la trobada biotecnològica BIO Convention de Boston

|

- Publicitat -

ACN Barcelona – 46 empreses catalanes i més de 80 delegats participen des d’aquest dilluns a la trobada biotecnològica BIO International Convention de Boston, que se celebra fins a aquest dijous 8 de juny a la ciutat nord-americana. La BioRegió de Catalunya (Biocat) aglutina més de 1.350 empreses i 91 entitats de recerca, amb una facturació total de prop de 40.000 milions d’euros i uns 250.000 treballadors. El conseller de Salut, Manel Balcells, encapçala la delegació catalana a la que ha considerat “la trobada més important del món” del sector. L’agenda del titular de Salut té com a objectiu donar suport a aquestes empreses en la recerca d’acords de col·laboració, informació d’art valor científic i financer, aliances estratègiques o finançament.

Des del dilluns Balcells ha mantingut reunions amb empreses dels Estats Units i amb representants de la Comissió Europea al Pavelló d’Europa. Una de les trobades ha estat amb Cornelius Schmaltza, responsable de la Unitat de l’European Innovation Council (EIC) Accelerator. També s’ha trobat amb professionals i investigadors catalans establerts als Estats Units. També s’ha trobat amb Maura Tracy Healey, governadora de Massachusetts, amb qui s’han emplaçat a iniciar col·laboracions en l’àmbit de l’atenció integrada social i sanitària.

Publicitat

El dimarts, Balcells va assistir al pavelló d’Itàlia, on va tenir lloc una trobada amb els membres del CEBR (Council of European BioRegions) que presideix Biocat, així com el pavelló de Califòrnia, amb qui Catalunya té acords des del 2015 en diferents àmbits. A més, el conseller de Salut es va reunir amb autoritats del govern Mexicà i va tenir una trobada amb la comunitat catalana de Massachussetts.

“Estem creant a Catalunya el Centre de Teràpies avançades i necessitem no només veure les tendències de futur, sinó també trobar el partenariat, els socis, per poder desenvolupar aquest centre”, ha indicat el conseller.

Biocat és l’entitat responsable de dinamitzar i promoure la BioRegió catalana, representa el 8,7% del PIB i el 7% de l’ocupació a Catalunya. En els darrers tres anys, la xifra d’inversors internacionals que han apostat per empreses emergents de la BioRegió de Catalunya gairebé s’ha duplicat, segons dades que aporta el Govern.

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Subscriu-te al nostre butlletí

Editorial

Opinió