Edició 1892

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 30 de setembre del 2023
Edició 1892

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 30 de setembre del 2023

40 dotacions dels Bombers treballen en un incendi forestal a Roses que s’estén per un perímetre de 200 hectàrees

|

- Publicitat -

ACN Roses – 40 dotacions dels Bombers treballen en un incendi forestal que s’ha declarat a Roses (Alt Empordà) poc abans de mitjanit, i que ha avançat amb força empès per la tramuntanada. De fet, segons informen els Bombers, els efectius d’extinció estan desplegats en un perímetre d’unes 200 hectàrees. El foc s’ha declarat a una zona proper al Mas Oliva i ha progressat amb rapidesa, reforçat per la ventada, en direcció Montjoi. És a dir, en ple parc natural del Cap de Creus. La cua i el flanc esquerre de l’incendi, més lentament, avancen a contravent cap al Pic de l’Àliga i Mas dels Arbres. El foc ha obligat a confinar una quinzena de persones de Cala Montjoi i tres més de cala Jòncols. La carretera està tallada i es demana no apropar-se a l’incendi.

L’incendi, del qual s’ha rebut l’avís a un quart de dotze d’aquesta passada nit, ha començat a una zona propera a Mas Oliva i ha progressat ràpidament, reforçat per la tramuntana, direcció Montjoi. La cua i flanc esquerre de l’incendi, més lentament, avancen a contravent cap al Pic de l’Àliga i Mas dels Arbres.

Publicitat

Els efectius d’extinció treballen en un perímetre d’unes 200 hectàrees, amb un dispositiu format per 40 dotacions terrestres dels Bombers de la Generalitat, entre les quals 20 vehicles d’aigua, les unitats GRAF (Grup d’Actuacions Forestals), EPAF (Equip de Prevenció Activa) i del GROS (Grup Operatiu de Suport).

A més, també s’hi han desplaçat diverses unitats de les ADF de la zona, així com  efectius dels Agents Rurals, dels Mossos d’Esquadra, de la Policia Local i del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) en caràcter preventiu.

A causa de l’incendi s’han confinat unes 15 persones de cala Montjoi i 3 de la cala Jòncols. S’ha tallat la carretera d’accés a aquesta zona i s’ha demanat no apropar-se a l’incendi.  

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Subscriu-te al nostre butlletí

Editorial

Opinió