Divendres, 24 de setembre de 2021 - Edició 1156
La República

4.370 PCR i 71 positius en el cribratge comunitari de Llefià i Gran Sol, a Badalona

ACN Badalona.-El dispositiu de cribratge comunitari que s’ha fet del 31 d’agost al 4 de setembre a zones concretes de les àrees bàsiques de salut (ABS) de Llefià i Gran […]

Avatar
Agències 08/09/2020

ACN Badalona.-El dispositiu de cribratge comunitari que s’ha fet del 31 d’agost al 4 de setembre a zones concretes de les àrees bàsiques de salut (ABS) de Llefià i Gran Sol, de Badalona, s’ha tancat amb 4.370 PCR, un 1,63% de les quals han estat casos positius, 71 persones. Als dos centres es va habilitar un circuit específic per fer les proves, sense que aquesta activitat entrés en contacte amb la resta d’activitat del centre. L’acció ha permès detectar persones portadores asimptomàtiques que, sense saber-ho, estaven transmeten la malaltia. Així se n’ha pogut iniciar l’aïllament i tallar-ne la transmissió, i fer l’estudi de contactes corresponent.

El cribratge comunitari s’ha complementat amb una acció puntual en uns blocs de pisos concrets del barri de la Salut de la mateixa ciutat, en el marc del qual s’han fet 494 PCR. D’aquestes, un 2,6 % (13 casos) va donar resultats positius. La recollida de mostres per fer aquestes proves PCR es va dur a terme el divendres 28 i el dissabte 29.