Dimarts, 27 de juliol de 2021 - Edició 1097
La República

370 nens i nenes de 28 corals participen a la producció audiovisual ‘Carmina Burana’

ACN Barcelona.-Palau Vincles, de la Fundació Orfeó Català-Palau de la Música, tenia previst oferir el concert de ‘Carmina Burana’ l’1 de febrer passat, amb el Cor Jove de l’Orfeó Català […]

Avatar
Agències 28/03/2021

ACN Barcelona.-Palau Vincles, de la Fundació Orfeó Català-Palau de la Música, tenia previst oferir el concert de ‘Carmina Burana’ l’1 de febrer passat, amb el Cor Jove de l’Orfeó Català i la participació de 370 nens i nenes del projecte social a la Sala de Concerts, però degut a les limitacions a causa de la covid-19, la participació d’aquests cors al concert en directe es va haver de cancel·lar. Tot i això, els organitzadors van decidir dur a terme una producció audiovisual amb l’enregistrament del concert del dia 1 de febrer, només amb el Cor Jove, i amb la intervenció dels diversos cors de Palau Vincles des de les escoles i els centres oberts respectius. El resultat es pot veure avui al programa ‘Diumenge’, concert de TV3 i a www.palaudigital.cat.

Palau Vincles, fins ara anomenat Clavé XXI, té com a objectiu fomentar la inclusió social a través de la pràctica musical i coral d’infants i joves en zones o situacions vulnerables. A més, Palau Vincles també pren “una altra dimensió, ja que promou la creació de xarxes amb altres entitats d’intervenció, administracions públiques i sector privat. Després de la cancel·lació de l’1 de febrer, s’ha dut a terme una producció audiovisual amb l’enregistrament del concert d’aquell dia amb el Cor Jove i amb la intervenció dels diversos cors de Palau Vincles des de les escoles i els centres oberts respectius. Els més de 370 nens i nenes que participen en aquesta producció provenen de 28 corals (4 d’escoles, 5 de centres oberts i les 2 formacions centrals de Palau Vincles). Han estat més de dos mesos d’enregistraments als centres esmentats, una producció que ha suposat noves dosis d’il·lusió i empoderament per als cantaires, que han vist com el ritme d’assajos i de concerts s’ha vist afectat per la pandèmia. En un comunicat, el Palau ha destacat que la iniciativa és un exemple de com “s’adapten a la situació pandèmica actual i posen el focus i tots els esforços per poder continuar, d’una banda, oferint música en viu i, de l’altra, fomentant la inclusió a través de la música i el cant coral gràcies a la tecnologia i les noves plataformes, com Palau Digital”.