Dissabte, 25 de setembre de 2021 - Edició 1157
La República

300 artistes de més de 60 galeries passaran per la 12a edició del Swab Barcelona

ACN Barcelona.-La dotzena edició del Swab Barcelona, la Fira Internacional d’Art Contemporani, reunirà al Pavelló Italià de la Fira de Montjuïc, del 26 al 29 de setembre, 300 artistes de […]

Avatar
Agències 27/06/2019

ACN Barcelona.-La dotzena edició del Swab Barcelona, la Fira Internacional d’Art Contemporani, reunirà al Pavelló Italià de la Fira de Montjuïc, del 26 al 29 de setembre, 300 artistes de més de 60 galeries de tot el món. Els organitzadors han destacat que “en aquesta edició, la programació compta amb interessants propostes d’artistes que es preocupen per la relació directa amb l’espectador i que fomenten el descobriment de l’objecte artístic”. Una de les novetats serà el programa Mèxic en Femení, que aposta per artistes que reivindiquen la figura de la dona i el seu poder com a camp de recerca. Aquest any, per primera vegada gràcies a la col·laboració de SWAB amb Aesthetica Magazine, també neix ‘Swab Vídeo Corner, The Identity Shadow’, un espai exclusivament dedicat a l’exposició de vídeo.

Al programa Mèxic en Femení, Lucía Vidales, Alida Cervantes, María Conejo, Julieta Gil i Berta Koltenuik, que presenta la seva obra per primera vegada a Barcelona, són les artistes d’aquest programa, que treballen entorn del cos femení, “posant-lo al centre de la seva obra i reclamant-lo com a gest de resistència. La idea és repensar la posició de la dona al món, així com la seva participació a l’art com una veu viva”.Aquest any, per primera vegada, i gràcies a la col·laboració de Swab amb Aesthetica Magazine, també neix ‘Swab Vídeo Corner, The Identity Shadow’, un espai exclusivament dedicat a l’exposició de vídeo. El programa és, segons la fira, una entrada a la diversitat i a l’exploració artística a través d’aquest mitjà, que disposa d’una selecció de títols que han passat per l’Aesthetica Film Festival, festival de cinema independent. Entre ells es troben ‘Rebirth is necessary’ (2017), de Jenn Nkiru i ‘For real tho’ (2016), de Baptistte Penetticobra, entre d’altres.Aquesta edició del Swab també destaca per la col·laboració de la fira amb Artsy, web a través de la qual es podrà visitar a temps real el que passi al Pavelló Italià, a més d’oferir la possibilitat de comprar a tots els estands a distància. La fira presenta enguany el programa Swab Emerging, un nou programa que presentarà propostes noves com la de la galeria Katharina Maria Raab, que mostrarà l’obra d’artistes provinents del Marroc i d’Alemanya per explorar els seus punts de vista sobre els temes de poder, resistència, submissió i dependència de la política, les interaccions socials, els comportaments humans, el desig material i la seva fricció amb l’ètica.A més d’aquestes novetats, no faltaran programes habituals com el General, Swab on Paper, Swab Ephemeral, MYFAF, Swab Reading Reading o Swab Seed; propostes com Swab Performance o un cicle de xerrades a través de SWAB Thinks, a banda de diferents experiències expositives.