Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024
Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024

3.000 persones es manifesten a Barcelona per denunciar la violència contra les dones

|

- Publicitat -

ACN Barcelona – 3.000 persones segons l’Ajuntament de Barcelona i 40.000 segons les entitats organitzadores s’han agrupat aquest divendres, a dos quarts de set de la tarda, al Passeig de Gràcia de Barcelona en la confluència amb l’avinguda Diagonal per participar a la manifestació del 25-N, dia de l’Eliminació de la Violència contra la Dona. La manifestació ha començat el recorregut baixant cap a Gran Via, enmig d’un ambient festiu però a la vegada reivindicatiu. Gent de totes les edats, entitats i personalitats polítiques s’han sumat a la mobilització, que incloïa persones amb cartells, banderes violetes i pancartes amb proclames com ara ‘Si ens toquen a una ens toquen a totes’, ‘Ens volem vives’ o ‘Stop violències masclistes’.

La manifestació ha convocat dones de totes les edats. Joves com la Belén, del grup de Poble Sec feminista, que explicava a l’ACN que havia acudit a la convocatòria per defensar “que les dones no tenen perquè aguantar tot tipus de violències masclistes que viuen en el seu dia a dia”. I afegia: “És tremendament important que la gent surti al carrer, es manifesti, declari que no està d’acord, que estem juntes, que som moltes i que tenim una resposta, que estem organitzades, que estem mobilitzades i que no tolerarem aquest tipus de comportament”.

Publicitat

També la Mariona, que lamentava que sovint els nois de la seva edat – entre 15 i 16 anys – feien bromes de caràcter masclista i homòfob. “És impensable en ple segle XXI”, ha assenyalat. En aquest sentit, explicava que coneix diversos casos d’amigues seves que, per exemple, s’han sentit incomodes al metro per diversos comportaments: “No saben com reaccionar, ningú diu res, i és molt indignant”, ha denunciat.

Altres manifestants de més edat, com l’Anna i Roser, consideraven que “falta molta conscienciació” amb el tema de la violència de gènere, i han lamentat que “encara hi ha partits polítics i molta gent que l’està negant, i és una evidència”. “El masclisme continua, la violència continua. S’ha avançat però s’ha d’avançar molt més. Avui es denuncia més, però encara falta molt camí per córrer”, afegien.

A la manifestació, de fet, també s’han sumat homes com l’Ander, que reivindicava que lluita feminista ha de ser “plural i equitativa”. “S’han fet petits canvis, però encara queda molt de camí per recórrer”, assegurava, afegint que un dels àmbits on calia treballar més era el laboral.

<strong>Un ambient festiu i reivindicatiu</strong>

La manifestació ha començat puntual a dos quarts de set del vespre, i a mesura que anava baixant pel Passeig de Gràcia, més i més gent s’anava sumant a la causa. Entre els assistents, dones, homes i també nens, reivindicant el dret de les primeres de viure en una societat lliure de violència masclista.

De fet, aquest ha estat un dels reclams principals del manifest que s’ha llegit al final de la convocatòria, on diferents entitats i organitzacions han celebrat que “s’omplissin els carrers” i que el moviment feminista “mostrés la seva força una vegada més”. Per això, han reivindicat la importància de la força individual, però també col·lectiva per fer front a tot tipus de violència com la de parella, la vicària, l’assetjament, l’econòmica, la institucional o la obstètrica.

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Opinió