Dijous, 29 de juliol de 2021 - Edició 1099
La República

26 empreses catalanes participaran a una jornada virtual dirigida a pimes amb vocació d’entrar en nous mercats

ACN Barcelona.-Un total de 26 empreses catalanes participaran aquest dimarts a una jornada de B2B virtual dirigida a pimes europees amb vocació d’obrir nous mercats. L’acció s’emmarca en la clausura […]

Avatar
Agències 12/07/2021

ACN Barcelona.-Un total de 26 empreses catalanes participaran aquest dimarts a una jornada de B2B virtual dirigida a pimes europees amb vocació d’obrir nous mercats. L’acció s’emmarca en la clausura del projecte europeu BEE Net que treballa per impulsar la internacionalització del teixit empresarial gràcies a la creació de xarxes de negoci de pimes que estableixen aliances i es beneficien conjuntament d’una estratègia internacional comuna. La Cambra de Barcelona ja gestionat exclusivament tres d’aquestes xarxes empresarials orientades al turisme, la indústria agroalimentària i l’energia solar i ha agrupat a més d’una vintena d’empreses de països com Itàlia, Malta, Portugal, Lituània o Espanya.

L’acte farà balanç dels resultats assolits pel projecte europeu en cada una de les xarxes empresarials establertes i deixarà espai a la negociació la creació d’aliances i sinèrgies entre empreses per estimular l’economia amb l’exportació i la presència europea arreu del món. Concretament, aquest projecte ha posat en marxa nou xarxes empresarials agrupant més d’una cinquantena d’empreses d’arreu d’Europa, les quals han compartit interessos comuns i han traçat estratègies d’internacionalització conjuntes. A més, les pimes participants han rebut una formació específica i han comptat amb el suport d’un menor que ha ajudat a desplegar amb èxit el consorci i fer efectiu el procés d’internacionalització. El projecte BEE Net, finançat per la Comissió Europea, ha invertit 225.000 euros per desenvolupar el conjunt de les xarxes empresarials. La materialització d’aquest ha estat possible gràcies a l’acció de la Cambra de Barcelona, Sicindustria (Itàlia) i Lithuanian Innovation Center (Lituània).