Dijous, 24 de juny de 2021 - Edició 1064
La República

25.000 persones es formen a través de les aules virtuals de Barcelona Activa durant la pandèmia

ACN Barcelona.-Fins a 25.000 persones s’han format a través de les aules virtuals de Barcelona Activa des de l’inici de la pandèmia. Des del març del 2020 fins a l’actualitat, […]

Avatar
Agències 09/05/2021

ACN Barcelona.-Fins a 25.000 persones s’han format a través de les aules virtuals de Barcelona Activa des de l’inici de la pandèmia. Des del març del 2020 fins a l’actualitat, aquestes persones han fet una, o més d’una, formació per millorar les seves competències i habilitats, ja sigui per cercar una nova feina, emprendre, canviar de sector laboral o d’ocupació o per adquirir coneixements tecnològics. L’agència municipal de desenvolupament econòmic ha habilitat 6.000 aules virtuals per fer possible aquesta formació. Del total de persones que han seguit els cursos, el 64% han estat dones, un 37% treballen per compte aliè, un 35% es troben a l’atur i un 14% són autònoms.

El 65% són persones amb estudis secundaris. D’altra banda, el grup més nombrós és el de persones d’entre 41 i 54 anys (43%), seguit del de 25 a 40 (37%); de 55 a 65 anys (11%) i menys de 25 anys (7%). Aquestes dades fan referència als cursos de capacitació tecnològica, d’empresa i emprenedoria, d’innovació socioeconòmica, orientació i recerca de feina, i mercat de treball i formació professionalitzadora durant el període marcat per la covid-19.D’altra banda, hi ha hagut prop de 400 docents que han passat les classes presencials a digitals. La comissionada de Promoció de l’Ocupació i Polítiques Contra la Precarietat Laboral, Raquel Gil, ha explicat que la virtualització de la formació ha permès arribar a més persones. Des de l’inici de la pandèmia, Barcelona Activa va anunciar que triplicava les formacions en comparació a l’anterior any, incloent-hi nous cursos adaptats a la nova realitat, com ara el teletreball o les competències digitals per videoconferències. A dia d’avui, l’agència manté l’oferta formativa i preveu tornar a la presencialitat dels cursos quan els protocols del Procicat ho permetin.