Dimarts, 21 de setembre de 2021 - Edició 1153
La República

214.000 euros, el cost de les destrosses al metro i a les marquesines de bus a Barcelona

ACN Barcelona.-Les destrosses al metro i els busos de Barcelona arran dels aldarulls de divendres costaran 214.000 euros, segons els càlculs de TMB. Diverses instal·lacions i equipaments de metro i […]

Avatar
Agències 19/10/2019

ACN Barcelona.-Les destrosses al metro i els busos de Barcelona arran dels aldarulls de divendres costaran 214.000 euros, segons els càlculs de TMB. Diverses instal·lacions i equipaments de metro i bus van patir danys de consideració, amb l’estació d’Urquinaona de la L4 totalment vandalitzada. Van quedar malmesos diferents equipaments d’accés a l’estació, com la porta d’entrada i sortida, la banderola del carrer i els elements de senyalització i informació, inclosos els del vestíbul. També es van trencar tres càmeres de videovigilància, es van sostreure 9 extintors, amb un malmès i un altre buidat dins de la pròpia estació d’Urquinaona. El cost total de reparació d’aquests danys es calcula en 15.000 euros.

El dany més car, però, és un altre. Un grup de grafiters va aprofitar els disturbis per pintar fins a 24 trens, la neteja dels quals s’estima en 115.000 euros.Una altra estació de la xarxa suburbana, la de Torre Baró, de la L11, va patir danys de consideració, amb les màquines de venda ruixades amb líquides corrosiu. En el cas dels busos, les principals destrosses van ser en elements de mobiliari urbà com marquesines i parades que utilitzen els vehicles de TMB durant el servei. Les més greus són a plaça Urquinaona i voltants, amb cinc marquesines destrossades, amb vidres trencats i elements arrencats que s’hauran de reposar íntegrament. La zona del centre, a l’entorn de Passeig de Gràcia, plaça Catalunya i Ronda Universitat, també va patir vandalisme en parades i mobiliari urbà, amb 30 marquesines amb danys. En el cas dels busos, el cost de reparació i restitució de marquesines puja fins als 84.000 euros. Pel que fa a vehicles, hi ha 12 busos afectats, 10 dels quals van patir pintades a les finestres, als vidres davanters i retrovisors. A un li van punxar les rodes i un altre tenia el retrovisor arrencat. Segons TMB, “la majoria dels actes incívics en els vehicles són lleus i es van produir fora de l’entorn de les concentracions i manifestacions”. En el cas de les punxades, van ser a la sortida del servei.