Diumenge, 26 de setembre de 2021 - Edició 1158
La República

13.800 estudiants es manifesten pel centre de Barcelona en el tercer dia de vaga

ACN Barcelona.-Uns 13.800 estudiants s’han manifestat aquest divendres pel centre de Barcelona en el tercer dia de vaga convocada pels sindicats estudiantils, segons dades de la Guàrdia Urbana de Barcelona. […]

Avatar
Agències 18/10/2019

ACN Barcelona.-Uns 13.800 estudiants s’han manifestat aquest divendres pel centre de Barcelona en el tercer dia de vaga convocada pels sindicats estudiantils, segons dades de la Guàrdia Urbana de Barcelona. El seguiment entre els alumnes universitaris ha estat de gairebé el 100%, segons les dades recollides pels centres. Mentrestant, el seguiment ha estat més desigual a secundària. Segons les dades recollides pel Departament d’Educació, hi ha hagut seguiments per sobre del 90% en territoris com Lleida, Vallès Occidental i les Terres de l’Ebre, mentre a Girona ha estat del 29,99% i a Barcelona ciutat del 23,81%.

El Sindicat d’Estudiants va convocar vaga per dimecres, dijous i divendres contra la sentència del Tribunal Suprem sobre l’1-O, mentre que el Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans va convocar-la per dijous i divendres.Segons fonts de les universitats, el 90% dels estudiants de Medicina de la UB i el 100% de la resta han secundat la vaga estudiantil convocada aquest divendres. A la UAB, el seguiment ha estat total al Campus de Bellaterra, mentre que només un 2% dels estudiants del campus de Sabadell han anat classe. A la UPC, el seguiment també ha estat massiu a totes les escoles. Són les tres universitats públiques que podien fer classes, a banda de la UdL de la qual no se’n disposen dades. A la resta d’universitats públiques, la UPF, la UdG i la URV, s’havia anul·lat l’activitat lectiva a tots campus. A la Universitat de Vic, el seguiment ha estat pràcticament total per part dels estudiants, i de més del 95% entre el PAS i el PDI.Per la seva banda, a la Universitat Abat Oliva s’ha notat una assistència menor d’estudiants i calculen que entre un 5 i un 17% dels estudiants no han anat a classe, mentre que alguns centres de la Universitat Ramon Llull han estat tancats i no s’ha programat activitat avaluable. La UIC no ha facilitat les dades. Pel que fa al personal universitari, 159 treballadors d’administració i serveis i 40 de l’equip docent i investigació de la UdL han secundat la vaga. En aquest centre s’ha suspès l’activitat avaluable i d’assistència obligatòria i continua el tancament d’estudiants al rectorat. Pel que fa la UPF, hi ha hagut un 75% d’absència entre el personal d’administració i serveis, i a la URL el seguiment ha estat del 95%. Pel que fa a la UOC, s’han adherit a la vaga 153 treballadors.A secundària, el seguiment ha estat massiu en diversos centres territoris, segons les dades recollides fins les 13.00 hores pel Departament d’Educació entre els alumnes de tercer i quart d’ESO, de primer i segon de batxillerat i als cicles de formació professional de grau mitjà i de grau superior.A Lleida, el seguiment ha estat del 95,92%, al Vallès Occidental del 93,42% i a les Terres de l’Ebre del 92,14%. A les Comarques Centrals, han fet vaga el 86,95% dels alumnes, al Baix Lloregat el 79,84% i al Maresme i el Vallès Oriental el 79,38%.Als serveis territorials de Tarragona, han fet vaga el 49,23% dels alumnes, a Barcelona comarques el 35,61%, a les comarques gironines el 29,99% i a Barcelona ciutat el 23,81%.