Dimarts, 15 de juny de 2021 - Edició 1055
La República

124 obres opten al Bertrana de novel·la i 170 al de poesia, en un any en què destaca l’increment d’originals presentats

ACN Girona.-Un total de 124 obres opten al premi Prudenci Bertrana de novel·la, 46 més que l’any passat, en un dels moments més complicats de la pandèmia. Un increment que […]

Avatar
Agències 14/05/2021

ACN Girona.-Un total de 124 obres opten al premi Prudenci Bertrana de novel·la, 46 més que l’any passat, en un dels moments més complicats de la pandèmia. Un increment que també ha estat especialment destacable en les propostes de poesia. En aquest cas, seran 170 els originals que aspiren a fer-se amb el guardó Miquel de Palol, més del doble dels que hi havia ara fa un any. En canvi, els premis Carles Rahola d’assaig i Ramon Muntaner de literatura infantil compten 27 i 33 obres, gairebé les mateixes obres que es van presentar presentades el 2020. Tot i que bona part de les propostes són d’autors de Catalunya, el País Valencià i les Illes, també s’han rebut originals de diversos llocs del món com Londres, Lexington, Umea, Lió o Califòrnia.

La decisió del jurat que delibera sobre cadascuna de les categories es farà pública a finals de juny, a través d’un comunicat. El dimarts 21 de setembre s’entregaran tots els premis en una festa de proclamació, prevista a l’Auditori de Girona. Cal tenir en compte també que el termini per presentar les candidatures al 21è Premi Lletra a la millor iniciativa digital sobre literatura catalana finalitza el proper 30 de juliol. Des de la Fundació Prudenci Bertrana expliquen que estan treballant des de fa uns mesos en la concreció i “ampliació d’objectius” que puguin significar un rellançament del certamen i de les activitats. En aquest sentit, destaca la incorporació al patronat de l’exconsellera de Cultura, Mariàngela Vilallonga, a més d’altres personalitats com Irene Tortós-Sala Brugué, Jordi Garcia Torroella, Francesc Viladiu Illanas i Josep Piferrer Puig.