Dimarts, 20 d'abril de 2021 - Edició 999
La República

12 joves d’entre 16 i 21 anys detinguts per robar a menors en entorns escolars de Sarrià i Sant Gervasi

ACN Barcelona.-Els Mossos d’Esquadra i la Guàrdia Urbana han detingut 12 joves d’entre 16 i 21 anys per diversos robatoris a menors en entorns escolars de Sarrià-Sant Gervasi, a Barcelona, […]

Avatar
Agències 07/04/2021

ACN Barcelona.-Els Mossos d’Esquadra i la Guàrdia Urbana han detingut 12 joves d’entre 16 i 21 anys per diversos robatoris a menors en entorns escolars de Sarrià-Sant Gervasi, a Barcelona, segons ha avançat betevé i ha confirmat l’ACN. Entre desembre i gener es van detectar diversos robatoris violents al voltant de centres escolars de la zona alta de la ciutat. Això va fer que els dos cossos policies organitzessin dispositius conjunts, amb patrulles de seguretat ciutadana la zona, emmarcats en l’operació Tremall contra la multireincidència. Els arrestats sostreien mòbils, patinets i altres elements tecnològics als menors.

Des de la policia catalana han explicat que gràcies als dispositius la situació s’ha anat normalitzant i s’ha pogut constatar el descens dels fets delictius. Tot i això, es continuen fent tasques de vigilància i prevenció. Aquesta intervenció també ha inclòs un treball amb els centres escolars, a qui se’ls han facilitat consells per fer arribar als alumnes per prevenir els robatoris. A més, s’han fet xerrades amb associacions de veïns i comerciants per tal que informin si detecten la presència d’aquests lladres. Entre els detinguts hi ha lladres multireincidents. La pandèmia ha traslladat l’activitat d’aquests del centre de la ciutat on es concentraven els turistes, a altres zones per tal de buscar noves víctimes.