Dimarts, 22 de juny de 2021 - Edició 1062
La República

10 teatres catalans estrenen conjuntament el nou espectacle de la companyia Escarlata el 27 de març

ACN Barcelona.-10 teatres municipals de Catalunya inauguraran de forma simultània el 27 de març, Dia Mundial del Teatre, l’espectacle sonor ‘C.A.M.E.S.: Comèdies Auditives en Moviment Espontànies i Sensorials’, de la […]

Avatar
Agències 08/03/2021

ACN Barcelona.-10 teatres municipals de Catalunya inauguraran de forma simultània el 27 de març, Dia Mundial del Teatre, l’espectacle sonor ‘C.A.M.E.S.: Comèdies Auditives en Moviment Espontànies i Sensorials’, de la companyia Escarlata, un projecte de producció pròpia de Transversal Xarxa d’Activitats Culturals. ‘C.A.M.E.S.’, ideat en forma d’audioguia, proposa una visita guiada teatralitzada a l’interior de deu teatres i descobrir espais poc o gens coneguts pels espectadors, com els camerinos, la taquilla, els magatzems, les sales d’assaig o l’escenari, tant davant com darrere les cortines. ‘C.A.M.E.S.’ està “a mig camí entre la visita guiada i l’obra de teatre”, han explicat en un comunicat.

Guiats per la veu en off dels personatges Josep Labsència i Maria Presència, i amb la proposta musical de la cantant, compositora i intèrpret mallorquina Joana Gomila, els espectadors descobriran curiositats i anècdotes concretes de cadascun dels deu equipaments.Els espectadors, proveïts d’audioguies sense fils per escoltar la peça de forma individual i simultània a tot el grup, d’entre 7 i 12 persones a casa passi, participen de manera activa en la visita guiada fins a convertir-se en protagonistes. ‘C.A.M.E.S.’ permet a l’espectador, han explicat, “posar-se en la pell de l’actor i viure l’experiència de ser artista”.’C.A.M.E.S’. és una experiència híbrida, a mig camí entre la visita guiada i l’obra de teatre, ideal per a tota la família -nens i nenes a partir de 9 anys-. És un espectacle que es viu de forma individual i amb grups reduïts, per tant, “adequat a les actuals normatives sanitàries i de seguretat de la pandèmia”. El muntatge té una durada aproximada de 45 minuts.TeatresL’espectacle s’estrenarà el 27 de març a deu teatres municipals: Teatre Bartrina (Reus), Teatre Auditori de Granollers (Granollers), Teatre Auditori de Sant Cugat (Sant Cugat), Teatre Kursaal (Manresa), Teatre Monumental (Mataró), Teatre Municipal (Girona), Teatre El Jardí (Figueres), Teatre Principal (Vilanova i la Geltrú), Teatre Principal (Olot) i Teatre Auditori Felip Pedrell (Tortosa).