Dimarts, 18 de Juny de 2019 - Edició 327
La República

Mena, exfiscal en cap a Catalunya: “Més de cent testimonis estan citats només per justificar la violència”

Jose María Mena va ser fiscal en cap a Catalunya i coneix bé el funcionament de l’òrgan constitucional. Mena assegura que “el judici contra el procés comença ara” perquè les […]

Marina Almansa
Marina Almansa 25/02/2019

Jose María Mena va ser fiscal en cap a Catalunya i coneix bé el funcionament de l’òrgan constitucional. Mena assegura que “el judici contra el procés comença ara” perquè les declaracions dels acusats “són un tràmit” atès que, després d’un any de preparació, el govern legítim no caurà en cap contradicció i “els fiscals ho saben”.

L’exfiscal ha admès, en una entrevista a Els Matins de TV3, que “més de cent testimonis estan citats a declarar només per justificar la violència”. A més, Mena ha afegit que justificar la presó preventiva no és un problema, sinó “que aquesta situació es planteja amb freqüència”. Tot i això, la veu reconeguda de la Fiscalia ha afirmat que “hi ha hagut poc alçament i no hi ha hagut violència”.

“Podria ser que establissin unes condemnes i que, amb un temps raonable, sortissin al carrer”, ha subratllat l’ex-fiscal, encara que Mena té clar que “acabarà a Estrasburg”, el problema vindrà quan s’hagi de determinar si, esperant la sentència europea, els presos queden en llibertat o resten en condició de presos.

El comportament dels fiscals

L’exfiscal té suficient experiència per a valorar l’actitud dels seus col·legues durant el judici. “La impressió és que els fiscals són bons buròcrates, però no tenen el mínim interès en ser brillants”, ha reconegut. A qui sí que ha lloat és al president de la Sala, Manuel Marchena, qui assegura que té una “actitud excel·lent”.

Relacionats