Dissabte, 21 de Setembre de 2019 - Edició 422
La República

Marta Rovira: “Cal un altre moment referendari”

La secretària general d’ERC assegura que “l’únic problema amb Junqueras es diu repressió política” i advoca per reconstruir la relació amb “lleialtat” entre partits i entitats independentistes

Redacció
Redacció 09/09/2019
La secretària general d'ERC, Marta Rovira

A dos dies de la Diada Nacional de Catalunya, Marta Rovira ha llençat un missatge per “reconstruir” les relacions entre els partits i les entitats independentistes amb “responsabilitat i lleialtat”. La secretària general ha reconegut que les confrontacions públiques “són molt pesades” i que, des de l’exili, intenta buscar consensos en aquests espais conjunts. Sobre les discrepàncies internet del partit, Rovira ha sentenciat que “l’únic problema amb Junqueras es diu repressió política”.

L’exiliada política ha assegurat que “tenim la oportunitat històrica per continuar avançant” però creu que “cal un altre moment refrendari” perquè, ha assumit, l’1-O “no va tenir tot el reconeixament” esperat, tant a nivell català, com espanyol com internacional. En aquest sentit, Rovira ha fet autocrítica i ha reconegut que “hauríem d’haver sortit a explicar on èrem”.

La resposta a la sentència: “No posem més pressió al Govern de la Generalitat”

“Soc cosidora de tot allò que es mogui en un govern independentista”, ha subratllat Rovira. Per a la dirigent, la resposta a la sentència ha de ser “molt contundent”. Rovira creu que s’ha de respondre per “la via institucional”, per “la mobilització de país” i per un “missatge internacional”. Però també reclca que hi ha d’haver consens entre les institucions i demana no posar “més pressió” al Govern de la Generalitat”. En aquest sentit, ha instat als sindicats a treballar-hi, també: “Jugar aquelles institucions que han defensat drets, com els sindicats”.

 

 

Relacionats