Dijous, 18 de Juliol de 2019 - Edició 357
La República

#MarcaEspaña: Els nous tancs de la Legión no passen per la porta

No poden entrar a la Base d’Almeria i s’hi hauran de fer obres

Redacció
Redacció 07/05/2019

Nova peripècia que evidencia la precarietat de la Marca España. Resulta que la Brigada de la Legió haurà de fer obres, el cost de les quals no ha transcendit, a la seva base a Viator, Almeria, per augmentar l’entrada per terra. El motiu és que ara mateix, no poden entrar els nous vehicles de combat sobre rodes, de grans dimensions, adquirits pel Ministeri de Defensa espanyol per a substituir l’anterior flota, de més de 40 anys.

La Legió ja ha iniciat els preparatius perquè els 8×8 ‘Drac’ puguin entrar a la base. De les mil unitats que s’incorporaran, les primeres 348 arribaran entre aquest any i el 2022 per dotar les noves Brigades Orgàniques Polivalent, segons avança El Confidencial Digital.Al novembre, la Legió rebrà cinc demostradors tecnològics, amb els quals podrà provar configuracions diferents del nou 8×8.

No és la primera vegada que passa

El juliol del 2018, Defensa va haver de fer front a una situació similar, quan el nou submarí de l’armada espanyola no cabia a les fosses d’atracament de la base naval de Cartagena, a Múrcia, per un error de disseny. L’ampliació del moll va ser pressupostada en 16 milions d’euros.

Relacionats