Diumenge, 18 d'Agost de 2019 - Edició 388
La República

Maragall reivindica la seva candidatura a l’alcaldia de Barcelona “com a llista més votada”

Demana una resposta clara d’Ada Colau sobre les seves intencions

Redacció
Redacció 11/06/2019
Maragall, en roda de premsa/ Twitter @ERCbcn

“No esperaré a ser alcalde com a llista més votada. Presentaré la meva candidatura explícitament demanant el vot a les forces polítiques amb les que puc compartir projecte de progressisme i república”. Són paraules del candidat d’ERC a l’alcaldia de Barcelona i guanyador de les eleccions a la capital catalana el 26-M, Ernest Maragall, en una roda de premsa – després de reunir-se amb l’Executiva Nacional i acompanyat d’alguns dels seus membres- en la qual ha insistit en que “treballarem fins l’últim minut per un acord de goven amb Barcelona en Comú”.

Maragall ha explicat que els republicans presentaran una estructura de govern dividida en sis grans àrees: Presidència i Relacions Internacionals, Cohesió social, Règim intern, districtes i espai públics, Urbanisme i transició energètica, Impuls i desenvolupament econòmic i Educació i cultura. En aquest sentit, ha manifestat voler “treballar la proposta a fons” amb Barcelona en Comú i “fer-ho amb el lideratge compartit” amb Ada Colau que ja van plantejar dies enrere.   “També treballarem un acord marc per les desigualtats, l’habitatge, l’emergència climàtica, la mobilitat o la governança metropolitana”, ha afegit per a proposar a Colau que “seiem de nou i concreti”.

Pel que fa al paper dels socialistes en aquest context ha aclarit que “no poso cap inconvenient en seure i parlar amb Jaume Collboni, però tothom sap quina és la meva proposta, progressisme i drets i llibertats”. “Això no va de vetos, va d’un projecte de ciutat”, ha dit per a matisar que “escoltarem totes les propostes però és inconcebible que això compti amb el suport de Manuel Valls i de Ciutadans”. “És obvi que a ERC i Barcelona en Comú ens uneixen consensos programàtics i el compromís amb els drets i llibertats. I estic segur que ho podrem constatar”, ha conclòs per a desitjar que “aquesta proposta que fem tingui una resposta concreta per part d’Ada Colau abans de dissabte per poder començar amb bon peu el nou mandat municipal”.

Relacionats